هرآنچه درباره خواص پسته نمی دانید
به گزارش وبلاگ ایران، اگر در حال خواندن مقاله خواص پسته هستید، احتمالا شرایط مالی تان خیلی خوب است! چراکه این روزها دیگر کمتر کسی حتی می تواند به جناب والا مقام، پسته، نگاهی بیندازد؛ چه برسد که بخواهد آن را بخرد، بخورد و تازه در خصوص خواص آن هم بداند. در هر صورت خوشا به سعادت شما!

ارزش غذایی پسته بسیار زیاد است و مواد مغذی فراوانی دارد. ما در این مقاله سعی کردیم در خصوص مهم ترین خواص پسته صحبت کنیم. اما قبل از آن، شما را با انواع پسته و ارزش غذایی آن بیشتر آشنا می کنیم. بعلاوه اگر چیزی درمورد خواص پسته کوهی به گوشتان خورده است، حتما تا انتهای مقاله پیش بروید تا در این باره هم اطلاعات مفیدی کسب کنید.
با انواع پسته در ایران آشنا شوید
پسته در شکل ها و سایزهای مختلفی در بازار ایران وجود دارد. فهرست زیر به صورت موردی، بعضی از انواع پسته در ایران را به شما معرفی می نماید.
- پسته فندقی
- پسته کله قوچی
- پسته بادامی
- پسته اکبری
پسته فندقی حالتی گرد دارد و پسته کله قوچی جزو درشت ترین انواع پسته به شمار میرود. پسته بادامی و اکبری هم از دیگر مدل های پسته کشیده محسوب می شوند. نام گذاری پسته ها واقعا جالب و بامزه به نظر می رسد؛ آدم را یاد بازی نام فامیل می اندازد!
ارزش غذایی پسته به چه صورت است؟
این آجیل، حاوی بسیاری از مواد مغذی ضروری ست. اگر بخواهیم ارزش غذایی پسته را بیشتر توضیح دهیم، باید بگوییم که یک اونس یا 28 گرم پسته بوداده نشده و نمک نخورده که معادل 49 عدد پسته است، از مواد و عناصر زیر بهره می برد:
- کالری: 159
- پروتئین: 5.7 گرم
- چربی: 12.8 گرم
- کربوهیدرات: 7.7 گرم
- فیبر: 3 گرم
- قند: 2.2 گرم
- منیزیم: 34.3 میلی گرم
- پتاسیم: 289 میلی گرم
- فسفر: 139 میلی گرم
- تیامین: 0.25 میلی گرم
- ویتامین ب6: 0.5 میلی گرم
از مهم ترین خواص پسته چه می دانید؟
سرشار از آنتی اکسیدان؛ آچار همه کاره
پسته نسبت به بسیاری از مغزها و دانه ها آنتی اکسیدان بیشتری دارد. آنتی اکسیدان از آسیب سلولی جلوگیری می نماید و در کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان دخیل است. از طرفی دیگر، یکی از خواص پسته وجود آنتی اکسیدان هایی ست که برای سلامت چشم بسیار مفید هستند.
عاشقانه هایی بین قلب و پسته!
یکی از خواص پسته این است که می تواند شانس ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را کاهش دهد. مصرف منظم پسته احتمالا سطح کلسترول بد را کاهش می دهد. از طرف دیگر، اسیدآمینه ای به نام ال آرژنین در پسته ممکن است از سخت شدن رگ ها و تشکیل لخته های خون جلوگیری کند. درواقع روابط محبت آمیز بین پسته و قلب، فواید زیادی برای بدن شما دارد. خوش به حال شما که می توانید از این همه خواص پسته بهره ببرید!
کالری پایین پسته در بین دوستانش
آجیل ها معمولا کالری بالایی دارند و این همواره قسمت بد ماجراست؛ اما خوشبختانه پسته جزو کم کالری ترین آجیل ها محسوب می گردد و از طرفی از نظر مقدار پروتئین، در بین دوستانش یعنی سایر آجیل ها از جایگاه خوبی برخوردار است.
یاری به کاهش وزن
آجیل و کاهش وزن؟ اصلا حرفشو نزن. اگر این جمله به ذهنتان رسید، لطفا کمی صبر کنید. فیبر و پروتئین موجود در پسته می تواند باعث گردد شما در مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این فیبر بعلاوه به باکتری های مفید روده شما یاری می نماید و تاثیرات مثبتی روی روده می گذارد؛ بنابراین از آن جایی که این آجیل، یک میان وعده مغذی محسوب می گردد، چه بسا یکی از خواص پسته یاری به مدیریت وزن باشد.
اگرچه پوست کندن این آجیل ممکن است سخت به نظر برسد اما دو فایده دارد. اول این که سرعت خوردن شما را کم می نماید و از آن مهم تر جمع شدن کوهی از پوست پسته باعث می گردد کمی به خودتان بیایید و از زیاده روی در خوردن پرهیز کنید.
افزایش باکتری های سالم روده
پسته از فیبر فراوانی بهره می برد که برای باکتری های روده شما مفید است. یکی از خواص پسته ممکن است افزایش تعداد باکتری هایی باشد که بوتیرات فراوری می نمایند. بوتیرات یک اسید چرب مفید با زنجیره کوتاه محسوب می گردد.
دوست خوب گیاهخواران
پسته یکی از گیاهان پرپروتئین به شمار میرود و اسیدآمینه های ضروری را به بدن می رساند. بنابراین اگر گیاهخوار هستید یا می خواهید پروتئین حیوانی خود را کاهش دهید، می توانید از خواص پسته بهره ببرید.
دارای ویتامین B6
پسته در ساختار خود از ویتامین B6 بهره می برد. این ویتامین به انتقال اکسیژن یاری می نماید و از این طریق باعث تقویت جریان خون می گردد. این ویتامین بعلاوه در تقویت سیستم ایمنی و سلامت سیستم عصبی موثر است.
مهم ترین خواص پسته
اگر بخواهیم به مهم ترین خواص پسته بپردازیم باید بگوییم که پسته خوشمزه است! وقتی یک پسته را باز می کنید، دلتان نمی آید بقیه پسته ها را پیش دوستانش بفرستید؛ بلکه دوست دارید تا آخرین پسته موجود در ظرف را هم تمام کنید!
تازه اگر اهل کره های آجیلی باشید که احتمالا عاشق کره پسته خواهید شد. طعمش بی نظیر است. خواص پسته از این مهم تر؟ علاوه براین، رنگ سبز و بنفشی که این آجیل دارد در کنار غذاهای مختلف، جلوه هوس برانگیزی ایجاد خواهد نمود.
از دیگر فواید احتمالی پسته برای سلامتی بیشتر بدانید
- ارزش غذایی این آجیل بسیار بالاست. پسته سرشار از فیبر، مواد معدنی و چربی غیر اشباع است که می تواند به کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول یاری کند.
- بعضی از آجیل ها مثل پسته می توانند در مبارزه با التهاب در بدن افراد سالم و بعلاوه افرادی که بیماری های جدی مثل دیابت و بیماری کلیوی دارند، موثر باشند.
- پسته ممکن است نقش مهمی در ارتقای سلامت رگ های خونی داشته باشد.
- این آجیل شاید از بیماری ماکولا جلوگیری کند.
- فیبر موجود در این ماده غذایی ظاهرا به هضم راحت یاری می نماید.
- پسته به علت دارابودن مس فراوان در جذب آهن موثر است.
- در عملکرد نعوظ می تواند تاثیرگذار باشد.
- به علت سطوح بالای اسیدهای چرب غیراشباع و وجود پتاسیم، یکی از خواص پسته، ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی آن است.
پسته و عوارضی که دارد
آخر چه کسی دلش می آید در خصوص عوارض پسته صحبت کند؟ اگر از ما می پرسید، با قیمتی که این آجیل دارد، بهتر است فقط در خصوص خواص پسته صحبت گردد و بس! اما اگر شما اصرار دارید که در خصوص عوارض آن هم چیزی بدانید، ما روی شما را زمین نمی اندازیم و با عرض پوزش از ساحت مقدس جناب والامقام پسته، به بعضی از عوارض آن می پردازیم.
اگرچه پسته خام، سدیم زیادی ندارد اما خودتان بهتر می دانید که این مسئله درمورد پسته شور صادق نیست. بنابراین با این که یکی از خواص پسته کم کردن شانس ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی است؛ اما ظاهرا داستان پسته ای که در نمک غرق شده است کمی متفاوت خواهد بود. سدیم بیش از حد می تواند به فشار خون بالا، بیماری قلبی و حتی سکته منجر گردد.
از طرف دیگر اگر به عدم تحمل فروکتان مبتلا هستید، پسته ممکن است با شکم شما سر سازگاری نداشته باشد و بخواهد کمی با آن شاخ به شاخ گردد! برای مثال شاید شما را به نفخ، حالت تهوع و درد در ناحیه شکم دچار کند.
دانشمندان روی خواص پسته کوهی تحقیق می نمایند
پسته کوهی مانند پسته های معمولی که در بازار وجود دارد از خواص زیادی برخوردار است. اگر در مناطقی زندگی می کنید که به آن دسترسی دارید، از خواص پسته کوهی غافل نشوید.
خواص آنتی اکسیدانی، فعالیت ضدمیکروبی، ضدقارچی و ضدباکتریایی، از خواص پسته کوهی محسوب می گردد که به وسیله دانشمندان مورد مطالعه قرار گرفته است. از طرف دیگر، فعالیت ضددیابتی، فعالیت ضدتوموری و اثرات ضدآترواسکلروتیکی هم جزو دیگر خواص پسته کوهی به حساب می آیند که به وسیله پژوهشگران آنالیز شده است. محققان برای مطالعه خواص پسته کوهی بخش های مختلف آن را آزمایش نموده اند.
اگرچه دانشمندان با اما و اگرهایی درمورد خواص پسته کوهی صحبت می نمایند؛ ولی مردم ایران سال هاست از خواص این پسته برای یاری به بسیاری از مسائل خود بهره می برند.
خواص پسته در یک نگاه
شاعر می فرماید: ای که دستت می رسد، پسته بخور!پسته یک منبع عالی از چربی های سالم، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین B6 و تیامین است. خواص پسته ظاهرا در حوزه های مختلفی بروز پیدا می نماید. حوزه هایی مثل کاهش وزن، کاهش کلسترول و قند خون، بهبود سلامت روده، چشم و عروق خونی.
بنابراین اگر می خواهید از خواص پسته بهره مند شوید، حتما آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید؛ البته تا زمانی که هنوز قیمتش کهکشانی نشده است و می توان به خرید آن بیشتر فکر کرد!
منبع: اسنپ مارکت