مصرف این میوه در پاییز موجب سلامتی می گردد
به گزارش وبلاگ ایران، یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: پاییز فصل بیماری های سرد است و با آغاز سرما، به لحاظ اقلیم فصل پاییز شده است هرچند تقویم آن را نشان ندهد.
مریم نواب زاده با بیان اینکه فصل پاییز با خشکی و سردی همراه است، اضافه نمود: این فصل، با ویژگی های مزاج سودا و غلبه سود همخوانی دارد و کسانی که طبعشان سوداوی است، در این فصل باید مراقبت های غذایی و دارویی داشته باشند.
وی ادامه داد: از جمله بیماری های فصل پاییز می گردد به گری یا چرب، انواع سرطان، درد مفاصل، انواع تب ها، بزرگ شدن طحال، دشواری دفع ادرار، درد سیاتیک، بیماری های ریه، انگل های روده و بیماری های روحی، روانی و افسردگی نیز اشاره نمود.
نواب زاده اضافه نمود: به طور معمول حجامت در اول فصل تجویز می گردد چراکه خون فاسد و رسوبات بدن، غلیان می نماید و زمان خوبی برای زدودن رسوبات است.
این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه غلبه سودا یا غلبه سردی باعث شروع حساست های فصلی می گردد، توضیح داد: در این فصل که همزمان با شروع سال تحصیلی است، اگر بچه ها درگیر بیماری شوند قطعا تمرکز کافی نخواهد داشت و مصرف داروهای ضد حساسیت نیز عوارض خود را دارد؛ چنین بچه های صبح خواب آلود به مدرسه می روند یا آموزش مجازی خود را شروع می نمایند و همین باعث می گردد دچار افت تحصیلی شوند.
وی ادامه داد: اگر سرماخوردگی پاییزی طولانی گردد تا خاتمه زمستان همراه بچه ها خواهد بود و بسیاری از غذاها و دمنوش های گیاهی برای پیشگیری از این موارد به ما یاری می نمایند.
نواب زاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان کم خونی نیز بیان نمود: اصلاح روش های غذایی به خصوص در این فصل مانع ورود ویروس ها به بدن می گردد و یا بدن را قوی می نماید و ضروری است گفته گردد که از غذاهای پرادویه، تند و تیز، نوشیدنی های سرد و یخ استفاده نکنید.
وی اضافه نمود: در شرایط سردی هوا امکان ابتلا به بیماری های مختلف وجود دارد و یکی از مواد غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، عناب است که حتما به جای تنقلات، عناب در اختیار بچه ها قرار دهید که این میوه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی مانع از خشکی پوست می گردد.
پودر پاییزی را امتحان کنید!
این مدرس طب ایرانی ادامه داد: بانوان شیرده حتما از این میوه استفاده نمایند تا به وسیله خون مادر وارد بدن جنین و تقویت وی گردد و دمنوش های حاوی آویشن، مرزنجوش، پرسیاوشان، ختمی سفید و ناخنک نیز باعث تقویت سیستم ایمنی شده و سطح گلبول های سفید را افزایش داده و بدن را در برابر ورود میکروارگانیسم های تازه مقاوم می سازد.
نواب زاده گفت: پودر پاییز حاوی شقاقل، جوانه ها و جوی دو سر است و می توان جوانه ها (گندم، یونجه و...) را با جوی دو سر و شقاقل آسیاب کرد و همراه ماست یا غذا مصرف کرد و اگر هفته ای سه بار از این پودر بهره ببرید کمتر دچار بیماری و حساسیت فصلی، آبریزش بینی، رخوت و سستی خواهید شد.
این متخصص و مدرس طب ایرانی اضافه نمود: روزانه از سبزی تره، مقداری تربچه و شلغم بهره ببرید تا سیستم ایمنی شما مقاوم تر گردد و دمنوش بابونه و دارچین نیز بسیار مفید است.
وی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی بر خواص این دمنوش از جمله اکسیژن رسانی بیشتر به اندام های تنفسی، بهبودآسم و تنگی نفس تاکید می نماید، ادامه داد: به ویژه برای بچه های که به مدرسه می روند و به علت حضور افراد زیاد در یک محیط در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند، بسیار مفید است.
این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه بهارنارنج و خلال نارنج و شقاقل نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی قدرت بهره وری مغز را افزایش می دهد، توضیح داد: پرهیز از گوشت گاو، فست فودها، ادویه تند و تیز، ترشی ها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رب و سس ها، چای پررنگ، شوری ها، قهوه، نسکافه و کاکائو باید از فهرست مواد غذایی در فصل پاییز حذف گردد.
وی ادامه داد: نوشیدن آب سرد در پاییز بسیار مضر است؛ بعلاوه ریختن آن بر سر ضرر بیشتری دارد، چرا که باعث ایجاد نزله می گردد، اگر چه این عمل در همه فصول غیر مجاز است در پاییز منع بیشتری دارد.
نواب زاده بیان نمود: استحمام و روغن مالی با روغن های گرم مثل روغن بادام شیرین استفاده از سونای بخار، آب گرم، بوهای خوش و تماشا تصاویر زیبا، مصرف متعادل کباب و گوشت های قرمز نیز باید در دستور کار افراد قرار گیرد.
تدابیر سلامت سالمندان در فصل پاییز
این متخصص و مدرس طب ایرانی در جهت تدابیری برای فرار از بیماری بیان نمود: این فصل متضاد افراد با مزاج سرشتی سرد و خشک و سالمندان است که اجتناب از زیادی روی در جماع، استحمام زیاد، نوشیدن آب سرد، خوابیدن در مکان سرد، زیاده روی در خوردن غذاهای سرد و خشک مثل گوشت گاو، عدس، ترشیجات، چای سیاه، ته دیگ ، نوشابه توصیه می گردد و بعلاوه غذاهای سودازا همچون سوسیس، کالباس، نمک زیاد، سرخ کردنی، تخم مرغ، شکلات و قند و شکر و استفاده از غذاهای بسته بندی شده که دارای مواد نگهدارنده است نیز باید به حداقل برسد.
نواب زاده یاد آور شد: مصرف غذاهای گرم تر و کمی تند از قبیل گوشت بره یا جوجه محلی و خوردن سیب درختی، انار شیرین، خرمالو و گلابی نیز تاکید می گردد و متناسب با سردی اول صبح و شب و گرمای ظهر، لباس بپوشند تا از خطر سکته در امان باشند، حتی الامکان در این فصل در منزل جوراب پشمی بپوشند و از انار شیرین همراه با کمی عسل نیز بهره بگیرند.
یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: پاییز فصل بیماری های سرد است و با شروع سرما، به لحاظ اقلیم فصل پاییز شده است هرچند تقویم آن را نشان ندهد.
مریم نواب زاده با بیان اینکه فصل پاییز با خشکی و سردی همراه است، اضافه نمود: این فصل، با ویژگی های مزاج سودا و غلبه سود همخوانی دارد و کسانی که طبعشان سوداوی است، در این فصل باید مراقبت های غذایی و دارویی داشته باشند.
وی ادامه داد: از جمله بیماری های فصل پاییز می گردد به گری یا چرب، انواع سرطان، درد مفاصل، انواع تب ها، بزرگ شدن طحال، دشواری دفع ادرار، درد سیاتیک، بیماری های ریه، انگل های روده و بیماری های روحی، روانی و افسردگی نیز اشاره نمود.
نواب زاده اضافه نمود: به طور معمول حجامت در اول فصل تجویز می گردد چراکه خون فاسد و رسوبات بدن، غلیان می نماید و زمان خوبی برای زدودن رسوبات است.
این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه غلبه سودا یا غلبه سردی باعث شروع حساست های فصلی می گردد، توضیح داد: در این فصل که همزمان با شروع سال تحصیلی است، اگر بچه ها درگیر بیماری شوند قطعا تمرکز کافی نخواهد داشت و مصرف داروهای ضد حساسیت نیز عوارض خود را دارد؛ چنین بچه های صبح خواب آلود به مدرسه می روند یا آموزش مجازی خود را شروع می نمایند و همین باعث می گردد دچار افت تحصیلی شوند.
وی ادامه داد: اگر سرماخوردگی پاییزی طولانی گردد تا خاتمه زمستان همراه بچه ها خواهد بود و بسیاری از غذاها و دمنوش های گیاهی برای پیشگیری از این موارد به ما یاری می نمایند.
نواب زاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان کم خونی نیز بیان نمود: اصلاح روش های غذایی به خصوص در این فصل مانع ورود ویروس ها به بدن می گردد و یا بدن را قوی می نماید و ضروری است گفته گردد که از غذاهای پرادویه، تند و تیز، نوشیدنی های سرد و یخ استفاده نکنید.
وی اضافه نمود: در شرایط سردی هوا امکان ابتلا به بیماری های مختلف وجود دارد و یکی از مواد غذایی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، عناب است که حتما به جای تنقلات، عناب در اختیار بچه ها قرار دهید که این میوه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی مانع از خشکی پوست می گردد.
تدابیر سلامت سالمندان در فصل پاییز
این متخصص و مدرس طب ایرانی در جهت تدابیری برای فرار از بیماری بیان نمود: این فصل متضاد افراد با مزاج سرشتی سرد و خشک و سالمندان است که اجتناب از زیادی روی در جماع، استحمام زیاد، نوشیدن آب سرد، خوابیدن در مکان سرد، زیاده روی در خوردن غذاهای سرد و خشک مثل گوشت گاو، عدس، ترشیجات، چای سیاه، ته دیگ ، نوشابه توصیه می گردد و بعلاوه غذاهای سودازا همچون سوسیس، کالباس، نمک زیاد، سرخ کردنی، تخم مرغ، شکلات و قند و شکر و استفاده از غذاهای بسته بندی شده که دارای مواد نگهدارنده است نیز باید به حداقل برسد.
نواب زاده یاد آور شد: مصرف غذاهای گرم تر و کمی تند از قبیل گوشت بره یا جوجه محلی و خوردن سیب درختی، انار شیرین، خرمالو و گلابی نیز تاکید می گردد و متناسب با سردی اول صبح و شب و گرمای ظهر، لباس بپوشند تا از خطر سکته در امان باشند، حتی الامکان در این فصل در منزل جوراب پشمی بپوشند و از انار شیرین همراه با کمی عسل نیز بهره بگیرند.
منبع: گردشبان