از کجا بفهمیم بیماری قلبی ما را تهدید میکند؟

به گزارش وبلاگ ایران، بیماری های قلبی عروقی دلیل اصلی مرگ و میر در مردان و زنان در سراسر دنیا می باشد. بیماری های قلبی عروقی اشکال مختلفی مانند: فشارخون بالا، بیماری تصلب شرایین کرونری و سکته قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی، آترواسکلروزسایر عروق مثل اندام ها و احشا دارند.

از کجا بفهمیم بیماری قلبی ما را تهدید میکند؟

آیا شما در معرض خطر بروز بیماری قلبی هستید؟

اگر اندازه کلسترول توتال و کلسترول بد LDL شما بالا می باشد شما در خطر ابتلاء به بیماری قلبی هستید. اگر شما سیگار میکشید، در خطر ابتلاء به بیماری قلبی هستید. هرچه شما از این عوامل خطرزا بیشتر داشته باشید، احتمال ابتلاء به سکته قلبی در شما بیشتر خواهد بود.

اگر شما فقط از محصولات آرد سفید استفاده می کنید و تنها نوع سبزیجاتی که استفاده می کنید سیب زمینی سرخ کرده می باشد شما در خطر هستید.

هرچه شما بیشتر بدنتان را در معرض این چیزهایی که برای سلامتی مضر هستند قرار دهید، بیشتر احتمال خواهد داشت که بیمار شوید.

اگر می خواهید که عمر طولانی تری داشته باشید و سالمتر زندگی کنید، باید اندازه کلسترولتان را پایین بیاورید.

سه عامل خطرزای مهم در بروز بیماری قلبی کدامند؟

عوامل زیادی در ایجاد بیماری قلبی نقش دارند، اما سه عامل مهم خطرزای آن عبارتند از:

بالا بودن کلسترول توتال و کلسترول بد LDL .

سیگار کشیدن یا هر روز در کنار دو افراد سیگاری قرار داشتن .

فشار خون بالا (بالاتر از 14 روی 9) .

سایر عوامل خطرزای بروز بیماری قلبی عبارتند از
ژن ها: سابقه بیماری های قلبی در خانواده (بخصوص اگر این بیماری قبل از سن 55 سالگی در پدرتان و یا قبل از سن 65 سالگی در مادرتان اتفاق افتاده باشد).

عدم فعالیت بدنی .

اضافه وزن داشتن و چاق بودن .

رژیم غذایی بد: مصرف غذاهای پر چرب، کم فیبر و مصرف کم سبزیجات و میوه ها.

مبتلا بودن به دیابت (مرض قند) .

مبتلا بودن به بیماریهای عروقی .

سن: هر چه سن شما بالاتر برود احتمال خطر ابتلاء به بیماری قلبی بیشتر می گردد.

پایین بودن اندازه کلسترول خوب HDL: کمتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر .

حالا با توجه به عواملی که گفته شد شما چند تا از این عوامل خطرزای بروز بیماری قلبی را دارا هستید؟ کدامیک از این عوامل را شما می توانید تغییری در آن بدهید و اصلاح کنید؟

هرچه شما بیشتر این عوامل خطرزا را داشته باشید بیشتر احتیاج خواهید داشت که آنها را کم کرده و از بیماری قلبی پیشگیری نمایید. اکنون بیایید ببینیم که چگونه می توانید اندازه خطر بروز بیماری قلبی در خودتان را حساب نمایید.

نحوه محاسبه اندازه خطر بروز بیماری قلبی در طی ده سال آینده در شما

مؤسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا در طی یک تحقیق طولانی مدت که به آن تحقیق فرامینگهام (Framingham) گفته می گردد روشی برای محاسبه اندازه خطر ابتلاء به بیماری قلبی را ابداع کرده است.

در این روش از عوامل خطرزایی مثل بالا رفتن سن، اندازه کلسترول توتال، کلسترول خوب HDL، فشار خون سیستولیک (ماکزیموم)، درمان فشار خون و استعمال دخانیات استفاده شده است. این روش برای افراد بالای 20 سال که هنوز به بیماری قلبی یا دیابت (مرض قند) مبتلا نشده اند، استفاده می گردد.

برای اینکه بدانید احتمال ابتلاء شما به بیماری قلبی در طی ده سال آینده چقدر می باشد، امتیازهای خود را در جدول بالا نوشته و محاسبه نمایید. اعدادی که به عنوان امتیاز باید در این جدول بنویسید را از جدولهای بعدی بدست آورید.

بر اساس سن و جنستان، اعداد را بدست آورده و در جدول بالا قرار دهید. برای مثال، در جدول بالا جلوی عنوان سن نباید عدد سن خود را بنویسید بلکه باید با مراجعه به جدول بعد ببینید که جلوی سن شما چه عددی نوشته شده است و همان را در جدول بالا بنویسید.

امتیاز بندی برای سن
بر اساس سن و جنستان، عدد امتیازتان را از جدول بالا پیدا نمایید.
امتیاز بندی برای کلسترول توتال
اگر اندازه کلسترول توتال شما کمتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر می باشد امتیاز شما عدد صفر خواهد بود. اگر اندازه کلسترول توتال شما بین 160 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر می باشد، عددی که در مقابل سن و جنستان در جدول بالا نوشته شده است را بعنوان امتیاز کلسترول توتال خونتان یادداشت نمایید.

اگر کلسترول توتال شما بین 200 تا 239 میلی گرم در دسی لیتر می باشد امتیازتان را با توجه به سن و جنستان از جدول بالا بدست آورید.

اگر کلسترول توتال شما بین 240 تا 279 میلی گرم در دسی لیتر می باشد امتیازتان را با توجه به سن و جنستان از جدول بالا بدست آورید.

اگر کلسترول توتال شما بالاتر از 280 میلی گرم در دسی لیتر می باشد امتیازتان را با توجه به سن و جنستان از جدول بالا بدست آورید.

امتیاز بندی برای کلسترول خوب HDL

بر اساس اندازه کلسترول خوب (HDL) خونتان و جنستان (مرد یا زن بودن) امتیازتان را از جدول بالا بدست آورید.

امتیاز بندی برای فشار خون

اگر شما از داروهای پایین آورنده فشار خون استفاده نمی کنید با توجه به جدول بالا و اندازه فشار خونتان امتیاز مربوط به خودتان را یادداشت نمایید.

اگر شما از داروهای پایین آورنده فشار خون استفاده می کنید با استفاده از جدول بالا و اندازه فشار خونتان، امتیاز مربوط به خودتان را یادداشت نمایید.

امتیاز بندی برای سیگار کشیدن

اگر شما در طی یک ماه گذشته یک سیگار هم نکشیده اید امتیاز صفر را برای خود در نظر بگیرید. اگر شما یک یا بیشتر از یک سیگار در طی ماه گذشته کشیده اید از جدول بالا استفاده نمایید و با توجه به سن و جنستان، امتیاز مربوط به خودتان را یادداشت نمایید.

اندازه احتمال ابتلاء به بیماری قلبی در طی 10 سال آینده

حالا با توجه به مجموع امتیازهایی که کسب کرده اید و با توجه به جدول بالا، ببینید که چند درصد محتمل است که در عرض ده سال آینده دچار بیماری قلبی شوید؟

توصیه هایی برای افراد با احتمال خطر زیاد

اگر احتمال خطر شما 20 درصد یا بیشتر می باشد شما دچار مرض قند هستید، قبلا بیماری عروق کرونر قلب داشته اید و یا اینکه دارای دو یا بیشتر عامل خطرزا هستید، هدف فوری شما این باید باشد که اندازه کلسترول بد LDL را پایین بیاورید (کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر). از هر صد نفری که این شرایط را دارند، 20 نفرشان در طی ده سال آینده دچار بیماری عروق کرونر قلب می گردد و یا اینکه سکته قلبی خواهند کرد.

اگر شما تا به حال دارای دو یا چند عامل خطرزای بروز بیماری قلبی بوده اید برای کاهش اندازه کلسترول بد LDL احتیاج به تغییر در نحوه زندگی تان دارید. اولین قدم در اصلاح نحوه زندگی تان باید این باشد که تمرینات منظم ورزشی انجام داده و اندازه مصرف چربی در غذایتان را محدود نمایید.

اگر شما دارای هیچ عامل خطرزایی برای بروز بیماری قلبی نیستید و یا اینکه فقط یک عامل خطرزا دارید اما اندازه کلسترول بد LDL شما بالاتر از 160 میلی گرم در دسی لیتر می باشد، ابتدا سعی نمایید که تغییراتی در نحوه زندگی تان بدهید و آن را اصلاح نمایید.

اگر اندازه کلسترول بد LDL خونتان از 190 میلی گرم در دسی لیتر بیشتر می باشد پزشک ممکن است برای پایین آوردن آن برایتان داروهایی تجویز نماید.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "از کجا بفهمیم بیماری قلبی ما را تهدید میکند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از کجا بفهمیم بیماری قلبی ما را تهدید میکند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید