نان خرمایی، سوغاتی مخصوص کرمانشاه
به گزارش وبلاگ ایران، نان خرمایی یکی از سوغاتی های خوشمزه استان های غرب کشور است و مزه آن به گونه ای است که معمولا برای هر سلیقه ای خوشمزه به نظر خواهد رسید.
نان خرمایی کرمانشاهی یا نان خانَقی نوعی شیرینی است که از ترکیب خرما، آرد گندم، شکر، روغن کرمانشاهی، زعفران، آب، گلاب و تخم مرغ تهیه می گردد و از سوغاتی های شهر کرمانشاه است. بیشتر مردم در کنار کاک، نان برنجی و دیگر شیرینی های مخصوص، آن را به عنوان سوغاتی تهیه می نمایند. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مواد لازم
- آرد گندم 3 لیوان
- ماست 2 قاشق غذاخوری
- کره 220 گرم
- بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- گلاب 5 قاشق غذاخوری
- خرما 300 گرم
- مغز گردو 150 گرم
- زرده تخم مرغ برای تزیین شیرینی
طرز تهیه نان خرمایی کرمانشاهی
در این شیرینی معمولا از زیره استفاده می گردد. این شیرینی یکی از شیرینی های مقوی و خوشمزه شهر کرمانشاه است.
مرحله اول
کره را روی حرارت بخار آب (روش بن ماری) قرار دهید تا آب گردد. بکینگ پودر و ماست را مخلوط کنید. سپس به کره آب شده اضافه نمایید. پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و 3 دقیقه ورز دهید، تا حدی که خمیر یکدست گردد.
مرحله دوم
خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت 2 ساعت کناری قرار دهید؛ در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته آن را جدا کنید. سپس به همراه مغز گردو و گلاب، مخلوط و چرخ کنید (در صورت تمایل می توانید 1 قاشق چای خوری پودر دارچین یا رازیانه هم به آن اضافه کنید).
مرحله سوم
پس از 2 ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید. سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف خمیر را جمع کنید.
مرحله چهارم
نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آن ها را با قلم مو زرده تخم مرغ بمالید. سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن و گرم نموده اید به مدت 15 - 20 دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی گردد.
مرحله پنجم
پس از آماده شدن نان خرمایی ها باید صبر کنید تا خوب سرد شوند. سپس داخل ظرف قرار دهید، این شیرینی ها بسیار ترد و شنماینده هستند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
نکته برای تهیه نان خرمایی کرمانشاهی
می توانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید . در صورت تمایل می توانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر، یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید. یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم نموده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی تهیه خاگینه سیب و گردو به روش آسان را بخوانید.منبع: پیام دلتا