طرز تهیه بامیه خانگی آسان و ساده با و بدون قیف
به گزارش وبلاگ ایران، بامیه معمولا یار جدانشدنی زولبیا در شب های ماه رمضان است که از هیچ کدام از آن ها نمی توان گذشت. این شیرینی پرشهد و خوش عطر را کافی است بدانید چگونه درست کنید تا دیگر در هوس آن باقی نمانید. در شب های ماه رمضان برای میهمانی هایتان کنار آش رشته، شله زرد، رنگینک و بامیه سفره افطار خوشمزه ای می توانید برای عزیزان تان پهن کنید. شما در این مطلب طرز تهیه بامیه خانگی آسان را خواهید خواند تا آن را با و بدون قیف درست کنید.
مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی بدون قیف
- آرد سفید یک لیوان
- شکر دو قاشق غذاخوری
- تخم مرغ دو عدد
- آب یک لیوان
- کره 50 گرم
- شکر دو لیوان
- آب یک لیوان
- گلاب دو قاشق غذاخوری
- زعفران یک چهارم قاشق چای خوری
- آب لیمو یک قاشق چای خوری
طرز تهیه بامیه خانگی بدون قیف
1. شربت بامیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بامیه خانگی آسان باید شکر و آب را در قابلمه مناسب با یکدیگر مخلوط کنید تا جایی که دانه های شکر حل شوند. حال مخلوط را رو حرارت گاز بگذارید تا به جوش آید. گلاب و زعفران دم نموده را بعد از جوش آمدن مخلوط به آن اضافه کنید. مخلوط را با لیسک خوب هم بزنید. برای غلیظ شدن شربت باید حرارت آن را بسیار کم کنید. بعد از به قوام رسیدن شربت، حرارت را خاموش و به سراغ بقیه مراحل پخت بروید. کنار پخت بامیه از تهیه زولبیا غافل نشوید.
2. خمیر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه بامیه خانگی آسان باید کره را به همراه میزان آب گفته شده داخل قابلمه بریزید و رو حرارت بگذارید. اگر با عطر و طعم کره در تهیه شیرینی مشکل دارید روغن را جایگزین آن کنید. با به جوش آمدن مخلوط، آرد و شکر را کم کم اضافه و با لیسک خوب هم بزنید. هنگام هم زدن مراقب مخلوط باشید تا آرد ته نگیرد یا نسوزد چراکه بو بدی خواهد گرفت. بعد از پخته شدن خمیر، قابلمه را از رو حرارت بردارید تا کمی خنک گردد. با لیسک کمی خمیر را زیر و رو کنید تا زودتر خنک گردد. پیشنهاد ما به شما برای رنگین تر کردن سفره افطارتان تهیه کاچی با نبات برای میهمان هایتان است.
3. تخم مرغ ها را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه بامیه خانگی آسان برای خوش رنگ تر شدن بامیه تان 2 قاشق از شربت سردشده را به خمیر اضافه کنید. بعد از سرد شدن کامل خمیر، تخم مرغ ها را جداگانه در ظرفی شکسته و به مخلوط اضافه کنید. مخلوط بامیه خانگی را تا جایی هم بزنید که خمیر یک دست و نرمی داشته باشید. در صورت سفت بودن خمیر، یک تخم مرغ کوچک دیگر به آن اضافه کنید. در این مرحله دقت داشته باشید که خمیر باید به گونه ای سرد باشد که تخم مرغ ها در آن نپزند.
4. بامیه ها را سرخ کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه بامیه خانگی آسان باید آن را بدون قیف عمل بیاورید. خمیر سردشده را برای چند دقیقه ورز دهید. میزان یک گردو از خمیر برداشته و آن را در دستان خود فرم دهید. در نهایت با یاری یک خلال چوبی یا چنگال روی آن شیار ایجاد کنید. در یک تابه گود میزانی روغن بریزید. با داغ شدن روغن، بامیه ها را داخل تابه شکوفه بزنید. حرارت را کم کنید تا بامیه ها وا نروند. بامیه های سرخ شده را برای 2 دقیقه داخل شربت بیاندازید. آن ها را داخل یک توری بریزید تا شربت اضافه شان گرفته گردد. بامیه های خانگی تان را برای سرو داخل ظرف موردنظر چیده و با پودر پسته تزئین شان کنید. از درست کردن فرنی غافل نشوید.
نکات تکمیلی پخت بامیه خانگی آسان
بامیه خانگی و گوش فیل از شیرینی های مخصوص سفره افطار هستند که می توانید در منزل درست کنید. مراحل تهیه بامیه در بالا با جزئیات گفته شده است با این حال خواندن نکات زیر به شما در پخت بهتر این شیرینی یاری خواهد نمود.
طرز تهیه بامیه با قیف
بامیه از آن دسته شیرینی هایی است که به روش های مختلف تهیه می گردد. طرز تهیه این شیرینی خانگی را بدون قیف برایتان شرح در پاراگراف های بالاتر شرح دادیم اما اگر این روش برایتان سخت و سخت است از قیف بهره ببرید. برای این کار تمامی مراحل بالا را دقیق پیش بروید. سپس ماسوره مخصوص بامیه یا ماسوره آچاری را داخل قیف شیرینی پزی بگذارید و خمیر را داخل آن بریزید. در نهایت بامیه ها را داخل روغن بریزید و آن ها را سرخ کنید. بعد از سرخ کردن داخل شربت خنک شده بریزید تا عطر و طعم به خود بگیرند. رنگینک با خرمای له شده برترین گزینه برای افطاری می تواند باشد.
خمیر بامیه خانگی
خمیر بامیه باید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد. در صورت سفت بودن و نداشتن قابلیت ماسوره زدن باید تخم مرغ دیگری را به آن اضافه کنید. نیمی از تخم مرغ را به مخلوط اضافه و کمی با دست هم بزنید تا خمیر بین دو انگشتتان حالت چسبندگی پیدا کند. با توجه به سفتی خمیر بامیه باید از یک قیف شیرینی پزی محکم بهره ببرید تا در حین کار پاره نگردد. برای نچسبیدن خمیر حتما آن را در ظروف نچسب درست کنید. در آخر برای قوام و پفک کردن بهتر بامیه های خانگی تان می توانید چند نشاسته ذرت به مخلوط اضافه کنید.
شربت بامیه خانگی
یکی از اصلی ترین فاکتورها در تهیه بامیه، شربت بار است که باید برای درست کردن آن نهایت دقت را به کار برد. برای تهیه شربت بار علاوه بر دستور گفته شده در بالا از جوهر لیمو، گلاب و گلوکز هم می توانید بهره ببرید. تمامی مواد باید در یک قابلمه با حرارت میانه برای 10 دقیقه بجوشند تا به غلظت کافی برسند. با استفاده از یک لیسک آغشته به آب لیمو و تمیز کردن اطراف قابلمه، از شکرک زدن شربت تان جلوگیری کنید. استفاده از گلوکز در شربت به براق شدن بامیه تان یاری می نماید. نکته آخر آن که شربت بامیه نباید خیلی رقیق یا خیلی غلیظ باشد. از این شربت بار در تهیه زولبیا هم می توانید بهره ببرید.
نرم شدن بامیه خانگی
بامیه نباید زیاد نرم یا خشک باشد پس در صورت نرم شدن بامیه هایتان باید علت را در داغ بودن شربت، رقیق بودن شربت بار، زیاد بودن حجم تخم مرغ خمیر، زیاد بودن حرارت گاز و زیادی غوطه ور بودن بامیه ها در شربت جست و جو کرد. برای وعده های افطاری تان کنار آش از سوپ بلغورگندم هم غافل نشوید که برای تقویت معده بسیار مفید است.
سرخ کردن بامیه خانگی
در طرز تهیه بامیه خانگی آسان می توانید روغن جامد را جایگزین روغن مایع کنید تا بامیه های سفت تری داشته باشید. با داغ شدن روغن باید یک قیچی تمیز را خوب چرب کنید تا برای برش بامیه ها بتوانید از آن بهره ببرید. برای داشتن بامیه های مغزپخت باید آن ها را با حرارت بسیار کم سرخ کنید. نکته آخر آن که بامیه ها هنگام سرخ شدن باید در روغن شناور باشند.
بامیه رژیمی خانگی
بامیه به علت سرخ شدن در روغن فراوان و غوطه ور شدن در شربت برای بسیاری از افراد مضر است پس برای درست کردن بامیه رژیمی می توانید از شکر کمتری استفاده یا گلوکز را جایگزین آن کنید. در آخر آن ها را می توانید در روغن گیاهی سرخ کنید. اگر برای پذیرایی از میهمان ها وقت کافی ندارید می توانید شله زرد با آرد برنج را درست کنید.
منبع: کتاب کاله