طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و یا گوشت قلقلی

به گزارش وبلاگ ایران، مرصع پلو یک غذای مجلسی با رنگ و لعابی خاص است. در طرز تهیه مرصع پلو ، باید ابتدا مقداری خلال پوست پرتقال درست کنید و کنار بگذارید. سپس تکه های مرغ مزه دار شده را با پیاز، ادویه و آب لیموترش بپزید و برنج را به صورت روتین آبکش کنید. بعد از پخت برنج، مقداری خلال بادام خیس خورده در گلاب را تفت دهید و مقداری زرشک و کشمش تفت خورده هم آماده کنید. سپس تکه های مرغ را وسط برنج داخل دیس بریزید و روی برنج را با انواع خلال های رنگارنگ، کشمش و زرشک تزئین کنید.

طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و یا گوشت قلقلی

در ادامه، جدول مشخصات غذایی مرصع پلو را با هم می بینیم:

مرصع پلو
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیحدود 30 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 1 ساعت
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه مرصع پلو

مرصع در لغت به معنای جواهر است و رنگ های سبز، زرد و قرمز روی این پلو هم یادآور همین معنا هستند. اصالت این غذا مربوط به شیراز و قزوین است و می توان آن را با انواع گوشت سفید و قرمز طبخ کرد. درست کردن این غذای مجلسی در خانه واقعا لذت بخش است؛ به خصوص اینکه تماشا ظاهر رنگارنگ آن، حسابی همه را به وجد می آورد. با این حال، اگر زمان کافی ندارید، مرصع پلو را با سفارش آنلاین غذا از وبلاگ ایران تهیه کنید که باعث صرفه جویی قابل ملاحظه ای در زمان شما خواهد شد. در ادامه، مواد لازم و مراحل پخت این غذای لذیذ را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه مرصع پلو

مواد اولیه برای درست کردن مرصع پلو با مرغ به عنوان یکی از انواع پلو مخلوط به ترتیب جدول زیر است:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
برنج4 پیمانه
سینه مرغ400 گرم
پیاز بزرگ3 عدد
زرشک½ پیمانه
کشمش½ پیمانه
خلال بادام¼ پیمانه
خلال پسته¼ پیمانه
خلال پوست پرتقال¼ پیمانه
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
آب لیموترش2 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
پودر دارچیننصف قاشق چایخوری
گلاببه میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

مراحل دستور پخت مرصع پلو

طرز تهیه مرصع پلو را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

پوست نارنجی پرتقال را رنده کنید و آن را داخل یک لیوان آب، به مدت 1 ساعت بخیسانید. سپس آب پرتقال را دور ریخته، پوست پرتقال را همراه با میزانی آب تازه در شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.

مرحله دوم

در ادامه، آب داخل شیرجوش را دور ریخته، دوباره آب تازه اضافه کنید و شیرجوش را روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد. این کار را 3 تا 4 بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال مانند خورشت پرتقال کاملا گرفته گردد.

مرحله سوم

آخرین بار، به جای اضافه کردن آب، 2 قاشق غذاخوری روغن روی پوست پرتقال بریزید. سپس 1 قاشق غذاخوری شکر هم اضافه کنید و این مواد را با هم تفت دهید تا شکر کاملا حل گردد و خلال های پوست پرتقال حالت شیشه ای پیدا نمایند.

مرحله چهارم

در ادامه طرز تهیه مرصع پلو ، سینه مرغ را به تکه های کوچک تر برش بزنید. سپس آن را با یک پیاز حلقه شده و میزانی آبلیمو و نمک مزه دار کنید و چند دقیقه در ظرفی درب دار داخل یخچال بگذارید.

مرحله پنجم

در همین فاصله، برنج را بشویید و حداقل نیم ساعت در میزانی آب و نمک بخیسانید. دقت کنید که سطح آب باید روی برنج را کاملا بپوشاند. حالا پیازهای به جامانده را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید.

مرحله ششم

پیازهای خلالی را در تابه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید تا نرم و سبک شوند. سپس مرغ های مزه دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و در تابه با پیاز تفت دهید. در ادامه، میزانی هم زردچوبه و فلفل اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت مرغ با حرارت ملایم کاملا بپزد. طرز مرینیت مرغ را از همین مجله میتوانید مطالعه کنید.

مرحله هفتم

حدود 20 دقیقه بعد، کمی زعفران دم نموده و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش در تابه بریزید و کمی دارچین و نمک هم اضافه کنید. همه مواد را خوب هم بزنید و چند دقیقه بعد، تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله هشتم

حالا در قابلمه ای مناسب، 6 لیوان آب بریزید و کمی نمک هم اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب داخل آن آغاز به جوشیدن کند. در ادامه، آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید. با این کار، جوشیدن آب موقتا متوقف می گردد، اما چند لحظه بعد، آب دوباره آغاز به جوشیدن می نماید.

مرحله نهم

حدود 7 دقیقه بعد از جوشیدن آب و برنج، دانه های برنج را امتحان کنید. اگر اطراف دانه ها نرم و مغز آن ها کمی سفت بود، برنج را آبکش کنید. سپس قابلمه را بشویید و دوباره روی حرارت قرار دهید تا کف آن کاملا خشک گردد.

مرحله دهم

میزانی روغن کف قابلمه بریزید و ته دیگ دلخواه خود را که می تواند نان یا سیب زمینی باشد، کف قابلمه بچینید. حالا برنج آبکش شده را با کفگیر داخل قابلمه بگذارید و با دسته کفگیر، چند حفره عمیق روی سطح برنج ایجاد کنید.

مرحله یازدهم

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه اول، حرارت شعله زیاد باشد تا برنج خوب بخار کند. سپس حرارت شعله را کم کنید و زیر قابلمه، شعله پخش کن بگذارید تا برنج دم بکشد.

مرحله دوازدهم

در اواخر پخت برنج، مواد روی مرصع پلو را آماده کنید. برای این منظور، خلال های بادام و پسته را به صورت جداگانه با میزانی گلاب بخیسانید و کنار بگذارید. کشمش و زرشک را هم بشویید و در ادامه، آن ها را در ظرف هایی جداگانه حدود 10 دقیقه بخیسانید. سپس آن ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سیزدهم

حالا در تابه ای مناسب میزانی روغن بریزید و خلال بادام و پسته را حدود 2 تا 3 دقیقه در 2 قسمت از تابه تفت دهید و کنار بگذارید. سپس برای چند ثانیه کشمش ها را تفت دهید و بعد از آن به سراغ زرشک بروید. البته تفت دادن زرشک باید همراه اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری شکر باشد و حدود 1 دقیقه برای این کار کافی است.

نکته: اگر حرفه ای باشید می توانید همه این مواد را به طور همزمان آماده کنید و هر کدام را در گوشه ای از تابه تفت دهید و از یاد نبرید که مرصع پلو به در فهرست غذاهای گرم برای افراد سرد مزاج قرار می گیرد.

مرحله چهاردهم

تا اینجای کار، پلو حسابی دم کشیده و آماده سرو است. ابتدا نصف برنج را داخل دیس بکشید و روی آن تکه های مرغ پخته شده را بچینید. میزانی از برنج را زعفرانی کنید و کنار بگذارید. روی مرغ ها را با بقیه برنج ساده بپوشانید و در نهایت، برنج زعفرانی را بریزید.

مرحله پانزدهم

آخرین مرحله طرز تهیه مرصع پلو ، تزئین پلو با مواد رنگارنگ آن است. برای این کار، خلال پسته خام را همراه با خلال بادام، زرشک، کشمش و خلال پوست پرتقال به صورت دلخواه روی برنج بریزید و مرصع پلو را سرو کنید.

مرصع پلو قزوینی با گوشت

اگر بخواهید می توانید در طرز تهیه مرصع پلو ، به جای مرغ از گوشت تکه ای گوسفند یا گوساله بهره ببرید. البته این را هم در نظر داشته باشید که زمان پخت گوشت تکه ای طولانی تر از گوشت مرغ است. در نهایت، به همان روش قبلی، تکه های گوشت را لابه لای برنج قرار دهید و روی برنج را با بقیه مواد مرصع پلو تزئین کنید.

طرز تهیه مرصع پلو با گوشت قلقلی

در صورت استفاده از گوشت چرخ نموده به جای مرغ، گوشت چرخ نموده را به مدت 5 دقیقه با یک پیاز رنده شده و میزانی ادویه ورز دهید. سپس از آن کوفته قلقلی های یکدست درست کنید و آن ها را با میزانی روغن در تابه سرخ کنید.

چند نکته تکمیلی در طرز پخت مرصع پلو

در طرز تهیه مرصع پلو ، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • گاهی برای تهیه این غذای لذیذ، به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده می گردد که عطر و طعم متفاوتی دارد و سلیقه ای است.
  • دقت کنید که هنگام رنده کردن پوست پرتقال، قسمت سفید پوست را رنده نکنید، زیرا خلال پرتقال شما تلخ می گردد.
  • در برخی رسپی های پخت این غذا، از رنگ های خوراکی هم استفاده می گردد که جلوه زیباتری به غذای شما خواهد داد.

تزئین مرصع پلو

دست شما در تزئین این غذای مجلسی حسابی باز است. برخی آشپزها ترجیح می دهند انواع خلال ها را با هم مخلوط نمایند و برخی خلال های بادام و پسته و پرتقال را در ردیف هایی به صورت جداگانه کنار هم می چینند. یکی از چیزهایی که کار تزئین این غذا را به مراتب زیباتر می نماید، استفاده از شابلون است. طرح شابلون سلیقه ای است و با توجه به تفاوت رنگ های مواد مرصع پلو، می توانید از اشکال و طرح های مختلفی برای تزئین این غذای مجلسی بهره ببرید.

مرصع پلو، غذایی با هزار رنگ و طعم

در بالا نحوه درست کردن مرصع پلو را به صورت مرحله به مرحله برایتان شرح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. پیشنهاد می کنیم این غذای خوش رنگ را برای خانواده تهیه نموده و در کنار عزیزان خود، لحظه های خوشی را تجربه کنید. نباید فراموش کنید که این غذا هم با گوشت سفید و هم گوشت قرمز قابل طبخ است و شما می توانید بنا به ذائقه خانواده، این غذا را به هر شکلی که دوست دارند، آماده کنید.

سوالات متداول

برای گرفتن تلخی خلال پرتقال چه کنیم؟

خلال ها را چند مرتبه با آب بجوشانید و آب جوشیده شده را دور بریزید. سپس آخرین بار، خلال ها را با میزانی روغن و 1 قاشق غذاخوری شکر تفت دهید.

مواد روی مرصع پلو شامل چه چیزهایی هستند؟

مواد مرصع پلو شامل خلال بادام و پسته، خلال پوست پرتقال یا پوست نارنج، زرشک، کشمش و میزانی برنج زعفرانی هستند.

برای طرز تهیه مرصع پلو از چه گوشتی استفاده می گردد؟

شما می توانید این غذای لذیذ را با گوشت مرغ و ماهی یا گوشت قرمز به صورت تکه ای یا قلقلی تهیه کنید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و یا گوشت قلقلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و یا گوشت قلقلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید