آب معدنی های موجود در بازار آب شرب است ، افزایش یارانه های غذایی در دست اقدام واقع شده است

به گزارش وبلاگ ایران، مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: بسیاری از آب معدنی های موجود در بازار آب شرب است و نباید مردم را گمراه کرد.

آب معدنی های موجود در بازار آب شرب است ، افزایش یارانه های غذایی در دست اقدام واقع شده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی وبلاگ ایران، حسین عزیزی مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار گردید؛ درباره شرایط پایش سلامت آب های معدنی و بعلاوه تفاوت آن با آب آشامیدنی و درج عبارت معدنی و آشامیدنی بر روی بسته بندی ها، اظهار کرد: باید توجه داشت، تمام محصولاتی که به کشور وارد یا در داخل کشور فراوری می شود، از جمله آب معدنی تحت نظارت سازمان غذا و دارو قرار دارند و به صورت ادواری از آن ها نمونه برداری انجام می شود و اگر عدم انطباق داشته باشند، بر اساس آن عدم انطباق با شرکت ها برخورد می شود، اگر جزئی باشد به آن ها تذکر داده می شود و اگر احتیاج به تغییراتی در خط فراوری و ... باشد، انجام و نظارت می شود. در حال حاضر خوشبختانه مسئله ای در زمینه آب های معدنی نداریم.

تبلیغات گمراه نماینده آب معدنی و آب آشامیدنی

وی اضافه کرد: همه اصطلاحا به این بسته بندی های آب، آب معدنی می گویند، اما خیلی از این ها آب معدنی نیست و از معادن یا چشمه ها برداشت نمی شود، بلکه همین آب شرب معمولی است که مجددا تصفیه می شود. یعنی آب معمولی را مجددا تصفیه می نمایند تا از نظر فاکتور های سلامتی کاملا مورد اطمینان باشد و بعد بسته بندی می نمایند. بر این اساس ما پیگیر بوده ایم که آن برندی که آب آشامیدنی است، روی آن آب آشامیدنی درج شود تا مصرف نماینده گمره نشود و آنکه از چشمه ها و معادن برداشت شده، آب معدنی نوشته شود.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان نمود: هر آب معدنی هم به صرف اینکه معدنی است، ممکن است خیلی خوب نباشد و املاح زیاد باشد و برای مصرف نماینده به ویژه در درازمدت مشکل ایجاد کند که به آن ها اعلام می کنیم و باید این مورد را اصلاح و املاح را تعدیل نمایند و قبل از پر شدن بطری، اصلاحات انجام می شود و اکنون استاندارد ها رعایت می شود و فکر می کنم که مسئله آشامیدنی و معدنی را روی برچسب ها درج می نمایند. در عین حال ما برچسب ها را هم به صورت ادواری ارزیابی می کنیم و اگر برچسبی مشکل داشته باشد به صاحب شرکت تذکر داده می شود و مطابق با دستورالعمل با او برخورد می کنیم.

پالم فقط در پنیر پیتزا و روکش بستنی

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره استفاده از پالم در لبنیات بیان نمود: در لبنیات استفاده از پالم ممنوع شده است و در تاپینگ پیتزا یعنی پنیر روی پیتزا از روغن گیاهی استفاده می شود که حدود 30 درصد آن پالم است بعلاوه در روکش بستنی از پالم استفاده می شود و برخلاف ذهنیت عمومی روغن های گیاهی از روغن های حیوانی بهتر هستند و حتی کره گیاهی بهتر از کره حیوانی است، اخیرا در سطح بین المللی با لبنیات با منشا حیوانی مخالفت های بسیاری شده است.

رسوب 500 تن ماده اولیه شیرخشک نوزاد در گمرگ

عزیزی درباره ماجرای دپوی 500 تن ماده اولیه شیرخشک نوزاد در گمرگ و احتمال فاسد شدن آن اظهار کرد: یک کارخانه در ایران شیرخشک بدون چربی برای نوزاد فراوری می نماید و این کارخانه به وزارت صمت مراجعه و اعلام نموده است که می تواند تمام مواد اولیه شیرخشک های داخلی را تامین کند.

وی ادامه داد: وزارت صمت بر اساس اعلام فراورینماینده ارز شیرخشک را از ترجیحی به نیمایی تغییر داده و در این فاصله تغییرات 500 تن شیرخشک و غذا و دارو با وزارت صمت مکاتبه نموده است تا تعرفه ارز این محموله 500 تنی ارز دولتی باشد، اما هنوز وزارت صمت این موضوع را نپذیرفته و این شیرخشک ها در گمرک مانده است و اگر شیرخشک ها مدت طولانی در گمرگ بمانند احتمال فاسد شدن آن ها وجود دارد.

وی درباره تخصیص یارانه به موادغذایی بیان نمود: تصمیم گیری درباره پرداخت یارانه برای غذا به عهده وزارت بهداشت نیست و وزارت بهداشت هشدار ها را در این زمینه داده است و تا به امروز به نان یارانه تخصیص داده شده است البته قول هایی برای افزایش یارانه های غذایی در دست اقدام است تا 5 دهک اول که قشر آسیب پذیر هستند، از یارانه غذایی استفاده نمایند.

عزیزی گفت: همه ساله 16 اکتبر از نظر سازمان های بین المللی یعنی فائو روز جهانی غذا است که در ایران هم 24 یا 25 مهر ماه را به عنوان روز جهانی غذا نام گذاری شده است. همه کشور های جهان روز جهانی غذا را جشن می گیرند و برنامه هایی را در جهت برطرف گرسنگی، فراوری غذای سالم و رساندن غذا به همه طبقات به ویژه طبقات و دهک هایی که مقداری آسیب پذیرتند و ممکن است از نظر تامین غذا با مشکل روبرو باشند، اجرا می نمایند. ما هم سال جاری 24 مهر ماه را مصادف با روز جهانی غذا داریم.

وی اضافه کرد: وزارت بهداشت که وظیفه خاصی در زمینه سلامتی غذا دارد، همواره این روز را گرامی می دارد و طبق روال هر ساله برای این روز برنامه داریم. برنامه هایی که وجود دارد، در جهت معرفی غذای سالم است تا مردم رژیم سالم را رعایت نموده است و به سمت رژیم های سالم تر بروند. در عین حال شعار کاهش مصرف نمک، شکر و روغن چند سالی مطرح و اعلام شده است که زیاده روی در مصرف این مواد، می تواند زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و ... باشد.

عزیزی گفت: بر همین اساس که سالهاست سازمان غذا و دارو روی مواد برچسب غذایی نشانگر رنگی با عنوان چراغ راهنما گذاشته که شامل سبز، زرد و قرمز است. سبز به معنی سالم بودن ماده غذایی است، زرد به معنای میانه و قرمز هشدار است که نمک، شکر یا چربی محصول زیاد است. به ویژه افراد در معرض خطر بیشتر باید به این نشانگر های رنگی توجه نموده و غذایشان را بر اساس این نشانگر ها انتخاب نمایند. در سطح کشور که حدود 70 دانشگاه علوم پزشکی داریم که در شهر های خودشان برنامه هایی برای روز غذا دارند. برای هر روز هفته برنامه هایی داریم.

جهاد کشاورزی در شناسنامه دار کردن مزارع پیروز نبوده است

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره شرایط پایش آلاینده ها از مزارع و در محصولات کشاورزی و خاتمه شناسنامه دار کردن مزارع، گفت: مسئله فراوری غذا بسیار مهم است و نظارت باید از مزارع و باغات شروع شود. بیش از هشت سال قبل تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه منعقد شده است که وزارت بهداشت شرایط سموم را در مواد اولیه کشاورزی بررسی کند. متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی نتوانسته مزارع و باغات را شناسنامه دار کند.

وی اضافه کرد: اگر ما شرایط سموم را در سبزیجات و صیفی جات و سایر مواد اولیه کشاورزی بررسی کنیم و عدم انطباق هایی مشاهده شود، این عدم انطباق ها باید پیگیری شود و بعد بتوانیم مداخله کنیم، اما متاسفانه از آنجایی که محصولات شناسنامه ندارند و تعیین نیست که از کجا آمده، فقط می توانیم وضع موجود را اعلام کنیم که از نظر نیترات و سموم کشاورزی مشکل دارند، اما پیگیری و مداخله ای انجام نمی شود.

وی گفت: طبق آخرین چیزی که وزرات جهاد کشاورزی اعلام نموده است، این است که حدود 300 هکتار را ظاهرا شناسنامه دار کردند البته بسیاری از باغات و مزارع پروانه دارند، اما آن هایی که گواهی شده باشد و شناسنامه دار شده باشد، 300 هکتار است که بسیار کم است و تا به امروز هم چیزی به سازمان غذا و دارو معرفی نشده است.

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره سلامت فرآورده های لبنی به ویژه لبنیات سنتی و تعامل با سازمان دام پزشکی، گفت: وزارت بهداشت به طور کلی مسئول ارزیابی سلامتی است و آخر کار و زنجیره را می بیند، چه در سطح سازمان غذا و دارو که ما محصولات صنعتی و کارخانه ها و کارگاه ها را نظارت می کنیم و چه در سطح معاونت بهداشتی که سطح عرضه را مورد توجه قرار می دهند. خوشبختانه تعامل ما با سازمان دام پزشکی خوب است که دامداری ها و مرغ داری ها و مراکزی که پروتئین های حیوانی را فراوری می نمایند اعم از شیر، گوشت، مرغ و ماهی را کنترل می نمایند و در حقیقت مواد اولیه ای که به کارگاه ها و کارخانه ها وارد می شود، می تواند شرایط خوبی داشته باشد. البته هنوز مسائلی در زمینه لبنیات سنتی وجود دارد. زیرا تعداد مغازه ها زیاد است، اما خودشان خوشبختانه داوطلب شدند و به سراغ ما آمدند و دوست دارند که تحت نظارت و کنترل قرار گیرند و هم سازمان غذا و دارو و هم معاونت بهداشتی از این موضوع استقبال نموده اند و به زودی این حوزه هم سروسامان بهتری پیدا می نماید. در مجموع اقدامات در این حوزه امیدبخش است.

عزیزی در پاسخ به سوالی درباره سلامت نان گفت: امنیت غذا، یعنی فراوری و تامین آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است. به عنوان مثال این وزارتخانه باید گندم نان را فراوری نموده یا با توجه به احتیاج کشور وارد کند؛ بنابراین در بحث فراوری و تامین غذا وزارت بهداشت دخالت ندارد، اما ما در بحث سلامت غذا نظارت داریم و هر ماده غذایی که بخواهد وارد شود، از جمله گندم تحت نظارت ما است که قبل از ورود بررسی می گیریم و بعد از ورود هم نمونه گیری نموده و بررسی می کنیم و اگر مشکل نداشت ترخیص می شود. نان هم از نظر سلامتی زیر نظر ما واقع شده است. ما بر این نظارت داریم که نان از نظر فاکتور های سلامتی مورد تایید باشد و قیمت و ... آن در دست ما نیست.

تبلیغات فود تستر ها را تایید نمی کنیم

عزیزی در پاسخ به وبلاگ ایران درباره تبلیغات فود تستر ها در فضای مجازی که اغلب موادغذایی چرب و مضر را تبلیغ می نمایند، اظهار کرد: بعضی که تستر ها در فضای مجازی معروف شده اند و ما نمی توانیم دراین زمینه دخالتی داشته باشیم و رستوران ها و فست فود ها برای فروش بیشتر و تبلیغات محصول از این افراد استفاده می نمایند و ما آن را تایید نمی کنیم، زیرا اغلب موادغذایی خوشمزه نمک، چربی و قند زیادی دارند و برای سلامتی مضر هستند و ما تبلیغات فود تستر ها را تایید نمی کنیم، اما اکنون قوانین و دستورالعملی برای برخورد با فود تستر ها نداریم و شاید احتیاج به ورود دستگاه ها و وزارت خانه هایی مانند وزارت ارشاد داشته باشیم.

وی درباره سند امنیت غذایی بیان نمود: سند های بسیاری در ادوار مختلف از طریق وزارت بهداشت و وزارت کشاوری نوشته است و اخیرا هم سندی از طرف کمیسیون کشاورزی مجلس پیشنهاد شده بود که نقد هایی از طرف سازمان ها ونهاد های مختلف به آن وارد شده است و باید توجه داشت موضوع امنیت غذایی که بیشتر به فراوری و تامین غذا بر می شود بر عهده وزارت کشاورزی است و باید ایمنی غذا را از امنیت غذا جدا کنیم و ایمنی غذا یعنی اینکه غذای مصرفی مردم سالم باشد و وزارت بهداشت متولی ایمنی غذاست و ما بر سلامت محصولات داخلی و خارجی وارداتی باید نظارت داشته باشیم و در سند های مرتبط با غذا هر جا از ما دعوت نموده اند در جلسات شرکت نموده ایم و سند هایی از قبل بوده است و در سند های نو می توان با توجه به اسناد قبلی موضوعات نو را وارد کرد تا ایمنی و امنیت غذا ارتقا پیدا کند.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره کوچک شدن سفره غذایی مردم ناشی از گرانی و مسائل مالی به ویژه در دوران کرونا اظهار کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو امکانات کمی برای آگاهی رسانی دارند و ما از طرقی مانند سایت سازمان غذا ودارو و وزارت بهداشت می توانیم اطلاع رسانی می کنیم، اما اطلاع رسانی وسیع از طریق صدا و سیما صورت می گیرد و ما به صدا وسیما اعلام نموده ایم که آماده هستیم در زمینه مسائل مربوط به غذا و معرفی جایگزین موادغذایی شبانه روزی و حتی ایام تعطیل به صدا و سیما در زمینه اطلاع رسانی یاری کنیم.

عزیزی بیان نمود: به عنوان مثال برنج گران شده است و می توان آن را با ماکارونی جایگزین کرد، یا می توان تخم مرغ را جایگزین گوشت کرد، اما جایگزین مناسبی برای شیر وجود ندارد و وزارت بهداشت در پی آن است که موادغذایی مقرون به صرفه تر به دست مردم برسد، زیرا غذا می تواند از بسیاری بیماری ها پیشگیری کند و اگر غذای سالم در اختیار مردم قرار گیرد هزینه های درمان کاهش پیدا می نماید و ضروری است که دولت به غذا توجه بیشتری داشته باشد و در تخصیص یارانه و مالیات که می تواند قیمت موادغذایی را کاهش دهد، فعال تر عمل کند تا موادغذایی مقرون به صرفه تر و بهتر در دسترس آحاد جامعه قرار گیرد.

مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو بیان نمود: تمام غذا هایی که فراوری می کنیم تابع استاندارد های ملی و بین المللی هستند و در موادغذایی صنعتی استاندارد های ملی ما بر اساس استاندارد های بین المللی است و بسیاری محصولات صنعتی سابقه فراوری سنتی و بومی نداشته اند و برای نخستین بار اغلب در جهان فراوری شده اند البته ممکن است بعضی از این موادغذایی نمک، چربی یا شکر بیشتری داشته باشندو در این زمینه ما هشدار های لازم را می دهیم و مردم آن موادغذایی را کمتر مصرف نمایند و باید توجه داشت که هیچ غذایی سم نیست و حتی اگر موادغذایی مفید مانند شیر به اندازه زیاد مصرف شوند، مضر خواهند بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "آب معدنی های موجود در بازار آب شرب است ، افزایش یارانه های غذایی در دست اقدام واقع شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آب معدنی های موجود در بازار آب شرب است ، افزایش یارانه های غذایی در دست اقدام واقع شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید