پرکردن شکاف فناوری

به گزارش وبلاگ ایران، خبرنگاران(ایبنا)؛نویسنده: پ د اسمیت/ مترجم: الهه پورعلی: یک نظرسنجی در سال 2020 نشان داد که 60 درصد مردم احساس می کردند شتاب تغییر در زندگی بسیار سریع است. نسل های قبلی هم که برای اولین بار با موتورهای بخار یا آسانسور روبه رو شدند، احتمالا همین طور فکر می کردند؛ اما به گفته بزرگ ازهر، تحلیل گر و کارآفرین فناوری، ما در واقع وارد دوره ای از تغییرات بی نظیر و بی ثبات کننده شده ایم: دوره ای کاملا تازه از جامعه بشری و سازمان مالی؛ آن چه من آن را عصر نمایی می نامم.

پرکردن شکاف فناوری

منبع: توییتر مولف

اظهر، رایانش و هوش مصنوعی، انبارش انرژی و انرژی های تنوپذیر، زیست فناوری و فراوری (مانند چاپ سه بعدی) را حوزه هایی می داند که در آن نوآوری ها با سرعت نمایی در حال توسعه هستند: فناوری های تازه با سرعت بسیار بیش تری پدیدار و مقیاس بندی می شوند، در حالی که به شدت در حال کاهش قیمت هستند.

مشکل این است که در حالی که تغییرات فناورانه به سرعت در حال شتاب گرفتن است، جامعه ما با سرعت تدریجی و افزایشی با نرخ ثابت در حال تکامل است. در نتیجه، شکافی بین فناوری و جامعه ایجاد می گردد که اظهر آن را شکاف نمایی می نامد.

ما از روزهای تبرهای چوبی و چوب های حفاری چوبی، به فناوری های امروزی رسیده ایم. با این حال به گفته اظهر، ما به عنوان یک گونه در درک تغییرات نمایی بسیار بد هستیم: فکر ما برای دنیایی شکل گرفته که هنوز قدرت تغییرات سریع را کشف ننموده بود.

با این حال، افراد و شرکت ها آن را در مخاطرات خود نادیده می گیرند. در سال 2007، استیو بالمر از مایکروسافت در اظهار نظر مشهوری آیفون را رد کرد و گفت: این هیچ شانسی برای به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار ندارد. همان طور که اظهر اشاره می نماید: او در شکاف نمایی افتاد.

اظهر در عبارتی که از سخنرانی سی پی اسنو در خصوص دو فرهنگ در سال 1959 گرفته شده است، می گوید: اکنون بین فناوران و بقیه جامعه شکافی از عدم درک متقابل وجود دارد. سیاست مداران غالبا از ابتدایی ترین فناوری ها ناآگاهی عمیقی نشان می دهند: آن ها مانند افرادی هستند که سعی می نمایند با پر کردن صندوق عقب خودرو از یونجه به خودرو سوخت رسانی نمایند.

این نگران نماینده است، زیرا دنیا قطعا در حال تغییر است. به شرکت های فناورانه که هر یک به میزان یک دولت هستند و بیشتر آن ها کم تر از دو دهه قدمت دارند - فکر کنید که اکنون بر بازار تسلط دارند. چنین شرکت هایی از قوانین مالیاتی ملی اجتناب می نمایند، آن ها پیمان کاران مستقل را معرفی نموده و مالی بر اساس داده ها را ایجاد نموده اند که در آن اطلاعات خصوصی ما بدون اطلاع ما خرید و فروش می گردد. او می نویسد: مطمئناً از داده ها برای سودبردن از ما و اغلب برای ردیابی ما استفاده می گردد و ممکن است از آن برای کنترل ما استفاده گردد.

اظهر در خصوص قدرت فناوری بی رحمانه ابراز نگرانی می نماید: ما در حال ورود به عصر فراوانی هستیم. اولین دوره در تاریخ بشریت که در آن فراوری انرژی، غذا، رایانش و موارد دیگر بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

اما، علاوه بر برجسته کردن پیشرفت های شگفت انگیزی که در حال اجرا است، او با قدرت در خصوص چه گونگی شکل دادن به فناوری برای بازگردان آن در خدمت جامعه صحبت می نماید و بینش هایی اساسی در خصوص نحوه حفاظت از شهروندان و کارگران در اقتصاد دیجیتالی نو ارائه می دهد؛ و همه این ها برای ساختن دنیایی که در آن ما هستیم که تصمیم می گیریم از ابزارهایی که می سازیم چه می خواهیم.

شناسنامه کتاب

Exponential: How Accelerating Technology Is Leaving Us Behind and What to Do About It, by Azeem Azhar, published by Random House, September 7, 2021, 323 pages.

منبع: گاردین

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "پرکردن شکاف فناوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرکردن شکاف فناوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید