طرز تهیه کوکی کشمشی با شیره انگور؛ شیرینی بدون شکر و مقوی!
به گزارش وبلاگ ایران، یکی از شیرینی های راحت و ساده که به روش های مختلفی می توان تهیه کرد کوکی یا کلوچه است. که انواع و اقسام مختلفی دارد و به شکل های مختلف و با مواد متنوعی می توان آن را تهیه کرد. کوکی ها بسیار خوشمزه هستند و درعین حال راحت هم تهیه می شوند. کوکی یا کلوچه را می توان با شکلات، جو دوسر، میوه های خشک شده مختلف و انواع آجیل تهیه کرد! حتی می توانید یک کوکی خوشمزه بدون شکر درست کنید و از خوردن آن با خیال راحت و بدون عذاب وجدان لذت ببرید. یک کوکی سالم و مقوی که می توانید به عنوان یک میان وعده مقوی مصرف کنید. امروز هم آموزش یک نوع کوکی بدون شکر و فوق العاده خوشمزه و آسان را آماده کرده ایم تا به راحتی بتوانید یک میان وعده مجذوب کننده و خوش طعم داشته باشید. این کوکی را می توان یک کوکی رژیمی خوشمزه نام برد. چون هیچ شکری در آن به کار نرفته است. در تهیه آن از انواع آجیل میتوانید استفاده کنید.
با ما در وبلاگ ایران بلاگ همراه باشید با آموزش این شیرینی رژیمی و مقوی!
شیره انگور | نصف پیمانه |
تخم مرغ | یک عدد |
کره | 70گرم |
آرد | یک پیمانه سرپر |
کشمش پلویی | یک سوم یا نصف پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
1- برای تهیه این کوکی های خوشمزه و مقوی، ابتدا آرد را در ظرفی بریزید.
بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید.
2- نمک را هم به آرد و بکینگ پودر اضافه کنید.
آرد را ویسک کنید تا مواد مخلوط شود.
3- در ظرف یا کاسه بزرگتری کره هم دمای محیط را بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی نارگیلی
تخم مرغ را به کره اضافه کنید. تخم مرغ نیز باید هم دمای محیط باشد وانیل را نیز درهمین مرحله اضافه کنید.
4- با همزن برقی شروع کنید به همزدن کره و تخم مرغ و هر دو را برای مدت تقریبی سی ثانیه هم بزنید تا یکدست شوند.
5- سپس شیره انگور را به کره و تخم مرغ اضافه کنید. با همزن مجددا هم بزنید تا شیره نیز با کره و تخم مرغ مخلوط شود.
6- حالا نوبت به اضافه کردن آرد می رسد.
مخلوط آرد را به یکباره به کره و شیره و تخم مرغ اضافه کنید و شروع کنید به همزن هم بزنید تا به خوبی آرد با مواد ترکیب شود.
7- در نهایت خمیری لطیف و نرم حاصل می شود که چسبندگی ندارد و به دست نمی چسبد.
در مرحله پایانی، کشمش ها را اضافه کنید با لیسک یا قاشق کشمش ها را با خمیر مخلوط کنید.
8- خمیر کوکی حالا برای پخت آماده است.
بهتر است از ده دقیقه قبل فر را با دمای 180درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کوکی
داخل سینی فر، کاغذ روغنی قرار دهید و کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
9- از خمیر کوکی آماده شده، با دست یا اسکوپ بستنی به میزان گردو یا کمی بزرگتر بردارید.
برای اینکه کوکی ها یک میزان باشد و اگر می خواهید سایز کوکی ها کاملا یکی باشد،
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی کشمشی
می توانید دراین مرحله هر چقدر از خمیر برمی دارید با یک رقم مناسب و یک میزان وزن کنید.
حالا هر مقدار از خمیر را با دست گرد کنید و با فاصله کمی روی سینی فر قرار دهید و بعد با دست کمی فشار دهید تا خمیر پهن شود.
10- حالا در صورت تمایل روی هر کوکی را مقداری بادام خرد شده یا پسته و گردو و نارگیل قرار دهید.
بعد از آماده شدن کوکی ها و قرار دادن آنها روی سینی فر، سینی را به فر گرم شده منتقل کنید. حالا حدودا 15دقیقه به کوکی ها زمان بدهید تا در فر بپزند.
این زمان بین پانزده تا بیست دقیقه با توجه به دمای فر متغیر است.
بعد از پانزده دقیقه و پخت کوکی ها، حالا عطر کوکی ها تمام فضای آشپزخانه را پر میکند. عطری دل انگیز که شما را برای خوردن هرچه سریعتر کوکی ها وسوسه می کند!
11- بعد از اینکه زیر کوکی ها طلایی شد و کوکی ها پف کرد، از فر خارج کنید و اجازه دهید کوکی ها سرد شوند.
12- چون این کوکی ها عطر فوق العاده ای دارند و بدون شک از خوردن آن ها لذت خواهید برد چون طعم بسیار دلپذیری هم علاوه بر عطر خوششان دارند.
فقط کافیست یک چای تازه دم تهیه کنید و این کوکی های خوشمزه را در کنارش میل کنید.
نکات تهیه کوکی رژیمی کشمش
- در تهیه این کوکی میتوانید از جو دوسر هم استفاده کنید تا مقوی تر باشد برای این منظور نصف پیمانه آرد و نصف پیمانه جو دوسر میتوانید استفاده کنید.
- از بادام و پسته به همراه کشمش در مرحله آخر تهیه خمیر کوکی میتوانید استفاده کنید. علاوه بر آن که روی خمیر را میتوانید با بادام و پسته و گردو تزیین کنید میتوانید داخل خمیر نیز از این مواد استفاده کنید و در طعم این کوکی هم بسیار موثر است.
- میزان کشمش در تهیه این کوکی را میتوان افزایش داد. بین یک سوم تا نصف پیمانه میزان ذکر شده در دستور است که می توانید بین این مقدار استفاده کنید یا حتی یک یا دوقاشق غذاخوری بیشتر کشمش بریزید.
- اگر تمایل داشته باشید میتوانید از کمی پودر دارچین هم در تهیه این کوکی ها استفاده کنید.
- از شیره خرما یا توت هم می توانید به جای شیره انگور استفاده کنید.
- از این کوکی انتظار شیرینی زیادی نداشته باشید. شیرینی نسبتا کم اما به میزان ای دارد درصورتی که می خواهید شیرین تر باشد میتوانید یک یا دوقاشق غذاخوری شکر قهوه ای در زمان هم زدن تخم مرغ به آن اضافه کنید.
- با براش یا فرچه میتوانید کمی شیره را قبل از پخت روی کوکی ها بزنید و بعد در فر قرار دهید. کوکی ها رنگ تیره تر و طعم قوی تری به خود می گیرند.
- کوکی هارا بعد از سرد شدن در ظرف در بسته نگهداری کنید.
امیدوارم از طرز تهیه کوکی کشمشی خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا