آشنایی با دیدنی های تویسرکان Tuyserkan
به گزارش وبلاگ ایران، تویسرکان در جنوب کوه الوند و شهر همدان واقع شده است. این شهر به خاطر تعدد و بزرگی درخت های گردویش بسیار معروف است. آب و هوای شهر معتدل کوهستانی است. این شهر بر روی ویرانه های شهر قدیمی رودلاور (رودآور) که بر اثر حمله مغول ویران شده، ساخته شده است. در واقع پس از ویرانی رودآور، از ادغام دو روستای توی و سرکان، تویسرکانبه وجود آمده است.تویسرکان باتوجه به قدمت تاریخی و موقعیت جغرافیایی خود، جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیاری دارد.در ادامه مطلب همراه خبرنگاران باشید تا با دیدنی های تویسرکان بیشتر آشنا شوید.
بلیط هواپیما در طاهاگشت
آرامگاه حیقوق
آرامگاه حیقوق تویسرکان در گذر تاریخ آسیب های بسیاری دیده و بارها هم بازسازی شده است. می گویند اینجا آرامگاه حبقوق یا همان حیقوق از پیامبران یهودی و اهل کتاب بوده که تقریباً 700 سال پیش از میلاد مسیح زندگی می نموده است. مصالح اصلی این بنا آجر است و برای سقفش از گنبدی مخروطی استفاده شده است. قدمت این آرامگاه به دوره سلجوقیان و قرن هفتم هجری قمری برمی گردد. برای دیدن آرامگاه حبقوق باید به خیابان شهید اشرفی اصفهانی تویسرکان بروید.
قلعه اشتران
قلعه اشتران یا اردلان یکی از بناهای دوران قاجار است که در تویسرکان قرار گرفته است. این بنا هنوز هم پابرجاست و مقصد گردشگران علاقه مند به بناهای تاریخی است. بنای قلعه یک هکتار مساحت دارد و به صورت دو طبقه ساخته شده است. هر طبقه 13 اتاق دارد و زیر زمین قلعه جزئی از طبقه اول است. در چهار گوشه قلعه چهار برج دایره ای شکل قرار گرفته است. حمام، حیاط بیرونی، حیاط اندرونی، قنات، هشتی و ورودی از دیگر اجزای تشکیل دهنده قلعه اند. قلعه اشتران در سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی
آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی بر بلندای تپه ایی در روستای آرتیمان قرار گرفته است. میررضی الدین آرتیمانی از شاعران و عارفان مشهور دوره صفویه است. نمای این آرامگاه آجری است و سه دهنه طاق بلند دارد. برای آرامگاه چهار در ورودی از چهار ضلع درنظر گرفته شده و پلان بنا مربع شکل است.
کاروانسرای شاه عباسی
شهر تویسرکان به دلیل آب و هوای خوب و موقعیت تجاری مناسبش، محل گذر کاروان های زیادی بود و برای همین کاروانسراهای زیادی در این شهر ساخته شد که کاروانسرای شاه عباسی از معدود کاروانسراهای سالم این شهر است. این کاروانسرا که در 15 کیلومتری راستا تویسرکان به اسدآباد و در کنار شهر فرسفنج قرار گرفته در دوران شاه عباس صفوی ساخته شده است. این کاروانسرای 4 هزار متر مربعی، یکی از چهار کاروانسرای چهار ایوانی ایران است که در سال های اخیر بازارچه ای محلی و سنتی در آن برگزار می گردد.
خانه مسعودی
قاجارها از خودشان بناهای متعددی در گوشه و کنار ایران باقی گذاشتند، از جمله خانه مسعودی در تویسرکان. این خانه با عمری بیش از 100 سال، 2 طبقه دارد و هر طبقه شامل یک اتاق اصلی و چند اتاق فرعی ست، اما آنچه این خانه را دیدنی نموده، اتاق شاه نشین در طبقه همکف است.تمامی سقف و دیواره های این اتاق پوشیده از گچبری ها، آینه کاری ها و نقاشی های رنگ و روغن شامل نقش های گیاهی و انسانیست. علاوه بر این وجود تصاویری از پادشاهان ایران تا دوره قاجار از دیگر جذابیت های این خانه است.
خانه دکتر اقتداری
این خانه قاجاری در کوچه مظفر سلطان در تویسرکان قرار گرفته است. صاحب خانه رضا محمودی یا دکتر اقتداری بوده که 150 سال پیش زندگی می نموده. معماری و طراحی بنا از نوع حیاط مرکزی است و اتاق های آن دورادور حیاط قرار گرفته اند. این ساختمان دو طبقه در کل از مصالحی همچون آجر و چوب ساخته شده و ویژگی خاصش، قناتی اختصاصی است که در زیبایی محیط و فضای این خانه نقش بسزایی دارد. این بنا با زیربنای 1300 متر در حال حاضر به مرکز صنایع تویسرکان تبدیل شده و نمایشگاهی هم برای فروش صنایع دستی دارد که روزهای تعطیل برگزار می گردد.
مسجد جامع تویسرکان
مسجد جامع تویسرکان در حاشیه غربی راسته بازار در خیابان شهید باهنر واقع شده است. در گذشته این مسجد را با نام شبستان می شناختند. این مسجد در سال 1233 توسط میرزا همایون، جد خاندان امامی احداث شد. قسمت شمالی، مسجدی از دوره صفویه بوده که تخریب شده و مسجدی جدید بر آن بنا نهاده شده است. گنبد عظیم این مسجد نیز ویران شده و جای ان سقفی مسطح قرار گرفته است. علاوه بر گنبد، تعمیر و مرمت قسمت فوقانی گلدسته ها نیز شکل قدیمی آن را تغییر داده است. مسجد دو ورودی شرقی و غربی دارد.
بازار سرپوشیده تویسرکان
بازار سرپوشیده تویسرکان یادگاری از عصر صفویه است که حدود 370 سال قدمت دارد و در دوران قاجار مجدد مرمت شده است. این بازار شامل یک راسته اصلی و چهار راسته فرعی است که انتهای هرکدام از این راسته ها به یک بنای تاریخی دیگر مانند مدرسه شیخ علیخان زنگنه و مسجد جامع ختم می گردد.
امامزاده پیرغیب
این بقعه متبرکه در فاصله ده کیلومتری روستای خیر آباد خرامه واقع شده و هر ساله در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی امامزاده پیرغیب میزبان مردم خیرآباد و آبشور است. امامزاده پیر غیب در مرکزیت محل قدیم روستاهای قوام آباد، صغاد، نفجان و منصورآباد واقع شده است که قدمت بقعه آن به بیش از صد سال قبل باز می گردد و تا اوایل انقلاب اسلامی بنای آن از چوب و گل و قسمت ضریح نیز از چوب بوده که در سال 1366 بوسیله آهن، آجر و سیمان بازسازی شده و محوطه آن گسترش و حصار کشی شده است.این بقعه متبرکه در فاصله ده کیلومتری روستای خیر آباد واقع شده و همیشه مورد احترام ویژه ای بوده و صندلی و تبرک خاصی در بین اهالی روستاهای اطراف علی الخصوص خیرآباد و آبشور داشته و در مسائل و ناگواری های روزگار مورد توسل مردم قرار می گرفته است.
پل قلعه شیخ
پل قلعه شیخ مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان تویسرکان، بخش مرکزی، دهستان حیقوق نبی، روستای قلعه شیخ واقع شده و این اثر در تاریخ 18 اسفند 1387 با شمارهٔ ثبت 25128 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آبشار اللو تویسرکان
سرکان یکی از توابع شهرستان تویسرکان است که جاذبه های طبیعی بی شماری دارد. آب و هوای این منطقه مطبوع و معتدل است و در تابستان ها به عنوان ییلاق مورد استفاده قرار می گیرد. زیباترین جاذبه این روستا آبشار اللو با 10 متر ارتفاع است که سرچشمه آن در کوه سیاه کمر، از ارتفاعات کوه الوند، قرار گرفته است. آبشار اللو بعد از سرازیر شدن از صخره ها به سمت رودخانه سرکان در دره سیرکان به راه خود ادامه می دهد و منظره زیبایی را ایجاد می نماید.
لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی
منبع: تاپ تراول