تانک ها و هواپیمای ایرانی در خـیابان های آمریکا

به گزارش وبلاگ ایران، علاقه به ارتش وبه خصوص نیروی هوایی باعث شد تا رضوانی دو بال را لوگوی شرکت خود قرار دهد و یک بار با ساخت تانک و یک بار با ساخت اتومبیلی که به هواپیما معروفیت پیدا نموده است، سر و صدای زیادی به پا کند. بسیاری از اتومبیل های او قبل از رسیدن به بازار فروش، از طرف مشتریان خریداری شده اند.

تانک ها و هواپیمای ایرانی در خـیابان های آمریکا

به گزارش وبلاگ ایران، فریس رضوانی یک طراح ایرانی -آمریکایی خودروهای اسپرت در ارواین کالیفرنیاست که با ساخت اتومبیل های منحصر به فرد، در عرض مدت کوتاهی توانست هواداران بسیار زیادی از جوانان گرفته تا چهره های سرشناس و هنرمندان پیدا کند.

او در اولین مصاحبه مطبوعاتی خود در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا دوست داشتید ملیتی کاملاً آمریکایی داشتید؟ گفت خیر. من یک ایرانی- آمریکایی هستم و به این موضوع افتخار می کنم، من از نژادی سختکوش هستم و هرگز ایرانی بودنم را انکار نکردم. رضوانی در زمان نوجوانی دوست داشت خلبان جت های جنگی گردد، همان طور که پدرش نیز یک خلبان نیروی هوایی ارتش بود اما از آن جا که این آرزو محقق نشد، او تصمیم گرفت تا اتومبیل هایی طراحی کند که مانند یک هواپیمای جنگی، سبک، سریع و خشن باشند. لوگوی شرکت رضوانی موتورز نیز از همان علاقه به خلبانی گرفته شده است؛ دو بال مانند بال های هواپیما.

رضوانی تحصیلات خود را در رشته مهندسی مکانیک و طراحی ادامه داد و در این راه با بسیاری از شرکت های معروف خودروسازی کار کرد، هم اکنون او تیمی از برترین طراحان اتومبیل های مسابقه ای و اسپرت دارد. رضوانی ابتدا برای شرکت سوپر اسپرت سارت ونسر کار می کرد که محصول اصلی آن ها استون مارتین و فراری بود و حالا رضوانی بیست نیز به فهرست فراوریاتش اضافه شده است.

رضوانی شرکت خود را با نام رضوانی موتورز در سال 2014 تأسیس نموده و در همان سال، اولین اتومبیل خود با نام رضوانی بیست را معرفی کرد. این اتومبیل، بدنه ای از جنس فیبر کربن داشت و برای بدنه از طراحی خودروی انگلیسی آریل اتم استفاده کرد، به طور کلی خودرو به وسیله یک چاپگر سه بعدی ساخته شد. چاپ سه بعدی به عنوان قالبی برای پنل های فیبرکربن مورد استفاده قرار می گیرد، چاپگرهای سه بعدی پیشرفته دیگر، قطعات خودرو شامل چراغ ها و آینه ها را می سازند. یکی از مهم ترین ویژگی های رضوانی موتورز، سریع ترین زمان تحویل سفارش در بین شرکت های فراوری خودرو در جهان است که معمولاً از هشت تا 12 هفته بیشتر نمی گردد. علت رضوانی برای کم کردن وزن اتومبیل این است که وقتی وزن اتومبیل کم باشد باعث شتاب بیشتر خودرو شده و کنترل آن در پیچ ها راحت تر می گردد.

بعلاوه اتومبیل سبک تر، موتور کوچک تر، در نتیجه ترمزهای کوچک تر و سوخت کمتر احتیاج دارد و این موتور گرمای کمتری فراوری خواهد نمود، به نظر رضوانی، بدترین قسمت یک ماشین بدون سقف، داشتن در است. اگر در این مدل اتومبیل حذف گردد، شاسی اتومبیل تقویت شده و مانند اتومبیل های مسابقه ای می گردد.

رضوانی تانک

اما چند سال پیش، این شرکت اتومبیلی ساخت که سر و صدای زیادی در جهان به پا کرد، این اتومبیل که تانک نام دارد، خودروی منحصر به فردی است و برای کسانی مناسب است که نمی خواهند با یک تویوتا لندکروز یا جیپ رانگلر به آفرود یا تپه های ماسه ای بروند.

فریس رضوانی در مصاحبه با سان گفت: برای طراحی تانک از وسایل نقلیه نظامی الهام گرفته و این از ظاهر اتومبیل به خوبی تعیین است.

در طراحی بیرونی این خودرو، از خطوط زاویه دار فراوان و حجم های گوناگون استفاده شده است در حالی که پنجره ها، شبیه خودروهای نظامی هستند و از لاستیک های پهن و شیاردار برای کشش بهتر اتومبیل استفاده شده است.

برای داشتن نور بیشتر در شب، یک ردیف چراغ ال ای دی یاریی نیز روی سقف خودرو نصب شده است.

رضوانی تانک بعلاوه از اورهنگ های کوتاه - فاصله محور چرخ از جلو یا عقب خودرو- استفاده نموده است که باعث می گردد اتومبیل بتواند بسیار سریع تر و آسان تر از تپه ها و موانع بالا رفته و عبور کند.

در جلوی تانک، یک سپر تمام عرض با چراغ های ال ای دی قرار داده شده است، در بالای شیشه جلو، نور افکنی با شدت بالا گذاشته شده است که آن قدر پر نور است که می تواند تاریکی شب را به روشنایی روز مبدل سازد.

بر خلاف طراحی بیرونی که بسیار زیبا و منحصر به فرد است، کابین تانک بسیار ساده طراحی شده و البته برعکس ظاهر خشن بیرونی، خیلی لوکس و راحت است.

داخل تانک با پنج صندلی بسیار راحت، یک نمایشگر 7.9 اینچی، سیستم اطلاعاتی، سیستم هوای منطقه ای که با شرایط آب و هوای هر منطقه قابل تنظیم است، تودوزی های چرمی و پوشش سقف از جنس جیر تزئین شده است.

بعلاوه اتومبیل به دستگاه بازی و تفریح و دستگاه جی پی اس برای فرستادن پیغام یاری در زمان بحران، در میان داشبورد هم مجهز شده است.

برای دسترسی بهتر به صندلی های عقب، درهای تانک نیز به شکل درهای مشهور به خودکشی ساخته شده اند.

در درهای خودکشی لولای در به جای قرار گرفتن در ستون جلو، روی ستون عقب قرار می گیرد، در اتومبیل های قدیمی، این نوع درها بیشتر دیده می شدند که به خاطر خطراتی که داشتند کم کم در طراحی ها حذف شدند اما آن ها راحتی بیشتری داشتند و به همین دلیل رضوانی در تانک خود از آن بهره گرفته است.

اگر این درها به هنگام حرکت کمی باز شوند، به علت نحوه قرارگرفتن مانند یک بادبان عمل می نمایند.

این امر باعث می گردد در، پس از مدتی به طور کامل باز و یا حتی از جای خود جدا گردد و شاید به کسی که در کنار آن نشسته است نیز آسیب برساند و به همین دلیل در خودکشی نامیده می شوند.

از دیگر امکانات این تانک که به هیولای آفرود معروفیت پیدا نموده، می توان به توانایی ارتقای 15 سانتی متری ارتفاع و یاری فنرها اشاره نمود که این افزایش ارتفاع می تواند به راننده امکان نصب تایرهای آفرودی 94 سانتی متری را بدهد.

بعلاوه برای کسانی که به امنیت اهمیت بیشتری می دهند نیز به شکل سفارشی امکاناتی مانند زره، شیشه های ضد گلوله، تایرهایی که در زمان پنچری هم قابل استفاده هستند و در سطح نظامی از آن ها استفاده می گردد، حفاظت بیشتر از باک سوخت، رادیاتور و کف خودرو نیز ارائه می گردد.

می توان سیستم دید در شب با دوربین حرارتی را نیز به امکانات اتومبیل افزود که تماشا حیوانات شکاری در شب و در جنگل های تاریک را ممکن می نماید. قیمت رضوانی تانک از 178 هزار و 500 دلار شروع شده و با توجه به امکاناتی که به آن اضافه می گردد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

بیست آلفا

یکی از اولین ساخته های رضوانی موتورز پس از تأسیس در سال 2014، بیست آلفا بود. این خودرو به عنوان اتومبیل مسابقه و شهری طراحی شد.

بیست به معنای جانور است و این خودرو، خودرویی اسپرت بود که در میان جوانان هواداران زیادی پیدا کرد.

این اتومبیل ویژگی هایی از جمله درهای از کنار بازشو- ساید وایندر- سقف با قابلیت برداشته شدن، شیشه بالابر، قفل مرکزی، کیسه هوا و سیستم کامل تهویه مطبوع هوا دارد.

بیست آلفا ایکس

در سال 2017، آخرین نمونه از خودروهای بیست به نام بیست آلفا ایکس به وسیله رضوانی موتورز ساخته و روانه بازار شد که البته سریع ترین و قوی ترین اتومبیل ساخته شده به وسیله این شرکت نیز به شمار میرود.

در این اتومبیل، به جای سوپر شارژ از توربو شارژ استفاده شده و همین موضوع، تفاوت اصلی آن با دیگر مدل های بیست است.

در ساخت بدنه بیست آلفا ایکس، از مواد کامپوزیت مورد استفاده در صنایع هوا فضا و مسابقات فرمول یک، یعنی فیبر کربن استفاده شده و به همین دلیل یکی از سبک ترین اتومبیل های جهان لقب گرفته است.

یکی دیگر از ویژگی های مهم، سقف های جمع شونده این مدل است، این سقف باعث ضخیم تر شدن فریم شیشه جلو و بلندتر شدن پایه ستون شده است.

در قسمت جلو و روی سپر، دریچه های بزرگی وجود دارند که کمی بالاتر از زمین هستند و با دو شیار به سمت گلگیرها راهنمایی شده اند و همین دریچه ها در افزایش سرعت، تأثیر چشمگیری دارند، در حالی که در همه مدل های بیست، از درهای معمولی استفاده شده است، بیست آلفا ایکس درهایی شبیه به نوعی موشک ضد هوایی دارد که به صورت کشویی به بیرون کشیده شده و سپس به سمت جلو حرکت می نماید.

رضوانی این ویژگی را برای افزایش فضا، هنگام سوار و پیاده شدن در نظر گرفته است، البته طراحی خوبی نیست، چون مشتری ها برای پارک کردن باید فاصله بیشتری از خودروهای دیگر داشته باشند.

بیست آلفا بلک برد

بیست آلفا بلک برد نسخه جدیدی از بیست آلفاست که در اوایل فوریه 2018 رونمایی شد.

این اتومبیل که هیولا و هواپیما لقب گرفته است 500 اسب بخار قدرت دارد و در عرض دو و نیم ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می رسد. برای این مدل خودرو که تا به حال تنها پنج نمونه از آن ساخته شده است، قیمت 225 هزار و 500 دلار در نظر گرفته شده است.

رضوانی در طراحی این اتومبیل از هواپیمای جت الهام گرفته است، رضوانی برای این خودرو، گزینه های گیربکس شش سرعته دستی و اتوماتیک قرار داده است.

مشهورهای رضوانی سوار

چهره هاو هنرمندان همواره علاقه دارند تا از خودروهای خاص و منحصر به فرد استفاده نمایند. کریس براون - خواننده آمریکایی- اولین اتومبیل رضوانی بیست را در سال 2015 با پرداخت 200 هزار دلار خریداری کرد. او اولین عکس خود سوار بر این اتومبیل را در صفحات اجتماعی اش به اشتراک گذاشت که این عکس سر و صدای زیادی به پا کرد. بسیاری از هنرمندان، از این که او رضوانی موتورز را به جای لامبورگینی و بوگاتی انتخاب نموده است، متعجب بودند، این خودرو پس از آن در تمام فیلم ها و ویدئوهای این بازیگر و خواننده از سال 2015 تا کنون استفاده می گردد.

وزن این اتومبیل خیابانی با ظاهری شبیه به ماشین مسابقه و قدرتی برابر با 500 اسب بخار تنها 750 کیلوگرم است، بعلاوه این اتومبیل هیچ در و سقفی ندارد. از دیگر افراد مشهوری که ترجیح می دهند همواره آخرین مدل از رضوانی موتورز را سوار شوند، می توان به جیمی فاکس اشاره نمود. این بازیگر آمریکایی نیز یک روز پس از رونمایی از رضوانی تانک، از این مدل اتومبیل سفارش داد. او رضوانی تانک را 195 هزار دلار خریداری کرد.

جیمی می گوید: این اتومبیل مانند یک تانک واقعی است اما داخل آن مثل لوکس ترین اتومبیل های جهانست، زمانی که در خیابان در حال رانندگی با آن هستم به منحصر به فرد بودنش پی می برم زیرا همه با تعجب من را نگاه می نمایند، بسیار زیباست و امنیت خاصی دارد که به هرجایی می توان با آن سفر کرد.

منبع: همشهری آنلاین

به "تانک ها و هواپیمای ایرانی در خـیابان های آمریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تانک ها و هواپیمای ایرانی در خـیابان های آمریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید