افراد دارای علائم کرونا حق ورزش ندارند، ویتامین های تقویت ایمنی بدن کدامند؟

به گزارش وبلاگ ایران، مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه ورزش و برنامه غذایی مناسب در خط مقدم پیشگیری و جلوگیری از عفونت قرار دارند، در مورد نحوه ورزش کردن برای افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیف و بیماری های زمینه ای دارند، توضیح داد.

افراد دارای علائم کرونا حق ورزش ندارند، ویتامین های تقویت ایمنی بدن کدامند؟

به گزارش وبلاگ ایران، ساناز کبیری، مسئول بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشکی ورزشی در ارتباط با اینکه با شیوع ویروس کرونا، 5200 مکان ورزشی با تعطیلی روبرو شده است و لزوم انجام فعالیت بدنی و ورزش در چنین مقطع زمانی چقدر است، اظهار کرد: پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در این مقطع زمانی از هر مساله دیگری مهم تر است و باید در چنین وضعیتی به فعالیت فیزیکی توجه جدی داشت که در کنار تغذیه مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

تقسیم بندی افراد به 2 دسته دارای بیماری زمینه ای و سالم

وی ادامه داد: در این راستا افراد را به دو دسته تقسیم می کنیم؛ آنهایی که هیچ بیماری زمینه ای نداشته و ندارند و از قبل ورزش کرده و در حال حاضر نیز قصد دارند ورزش را ادامه دهند و آنهایی که دارای علائم و عفونت در دستگاه تنفسی هستند.

ورزش کردن مشروط افراد سالم

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به دسته اول، بیان کرد: ورزش کردن این دسته از افراد با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل های صادر شده در مورد پیشگیری از شیوع کرونا ایرادی ندارد اما باید به تهویه هوا، ضدعفونی تجهیزات، رعایت فاصله دو متری با دیگر ورزشکاران، پرهیز از ورزش شدید و طولانی مدت توجه داشته باشند و در این برهه زمانی مصرف مایعات را افزایش داده و به علائم هشدار دهنده توجه داشته و اگر دچار تنگی نفس، درد عضلانی، ضعف بدن و درد در ناحیه قفسه سینه شدند ورزش را رها کرده و به پزشک مراجعه کنند.

نحوه ورزش برای افراد با علائم زمینه ای

کبیری در مورد آنهایی که بیماری زمینه ای دارند و با عفونت در ناحیه دستگاه تنفسی دست و پنجه نرم می کنند، گفت: پرسش این است که آیا این دسته از افراد نیز می توانند ورزش خود را ادامه دهند؟ قرار نیست هر عفونتی در دستگاه تنفسی ویروس کرونا محسوب شود. برخی افراد علائمی مانند آبریزش بینی و گلودرد مختصر دارند و تب دار نیستند اما افرادی نیز علائم جدی و تب دارند، سرفه می کنند و درد و ضعف عضلانی نیز دارند.

میزان ورزش افراد با علائم مختصر هشدار دهنده

وی افزود: آنهایی که علائم مختصر دارند به شرط رعایت بهداشت فردی و پیروی از دستورالعمل های صادره می تواند به صورت خفیف و متوسط به میزان کمتر از 50 درصد ورزش کردن در دوره های قبلی ورزش کنند و به طور حتم انجام ورزش برای این دسته افراد مفید است.

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشکی ورزشی با بیان اینکه ورزش کردن به دو دسته هوازی و قدرتی تقسیم می شود، اظهار کرد: پیاده روی، دویدن و شنا، ورزش های هوازی هستند و برای اینکه بدانیم افراد با چه شدتی ورزش می کنند می توان از آزمون صحبت کردن استفاده کرد، بدین معنا که در زمان ورزش اگر فرد بتواند به راحتی صحبت کند و آواز بخواند شدت ورزش کردن خفیف است اما اگر در زمان ورزش نتواند آواز بخواند ولی بتواند صحبت کند، شدت متوسط و اگر نتواند در زمان ورزش به راحتی صحبت کند، ورزش شدید است.

استاندارد ورزش هفتگی

کبیری با اشاره به اینکه 150 دقیقه ورزش در هفته به میزان روزانه 30 دقیقه توصیه می شود، گفت: حداقل این میزان ورزش در روز باید دو بخش 15 دقیقه ای باشد.

وی همچنین در مورد افرادی که دارای علائم هشدار دهنده نظیر تب بالا، تنگی نفس، سرفه و ... هستند، اعلام نمود: این دسته افراد تا زمانی که به بهبودی کامل نرسیده اند نباید ورزش کنند چرا که ضعف ایمنی شدیدتر شده و دچار عارضه های شدید می شوند.

مسئول واحد بهداشت و ایمنی فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد مقوله تغذیه مناسب برای ورزشکاران نیز، بیان کرد: تغذیه مناسب روی سیستم ایمنی بدن تاثیر مطلوب دارد و آنچه اثبات شده این است که برخی ویتامین ها در کارکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن نقش موثرند.

چه ویتامین هایی برای بهبود سیستم ایمنی بدن لازم است؟

کبیری با بیان اینکه ویتامین A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین D، ویتامین E، زینک و امگا 3 به عنوان ویتامین های موثر در بهبود سیستم ایمنی بدن تلقی می شوند، گفت: همواره تاکید بر این است که چنین ویتامین هایی از طریق مواد غذایی به بدن منتقل شود و مردم نباید به مکمل ها روی بیاورند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "افراد دارای علائم کرونا حق ورزش ندارند، ویتامین های تقویت ایمنی بدن کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افراد دارای علائم کرونا حق ورزش ندارند، ویتامین های تقویت ایمنی بدن کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید