کاهش اعتماد به رسانه های رسمی؛ افزایش اقبال به فضای مجازی

به گزارش وبلاگ ایران، خبرگزاری خبرنگاران- مدیر مسوول جامعه خبری تحلیلی الف گفت: هرچه اعتماد به رسانه های رسمی کاهش پیدا کند، اقبال به فضای مجازی افزایش می یابد.

کاهش اعتماد به رسانه های رسمی؛ افزایش اقبال به فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری وبلاگ ایران از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آقای بیژن مقدم در شصت و پنجمین جلسه از سلسله نشست های نقد و اندیشه که با موضوع سیاست و فضای مجازی برگزار گردید، با تبیین دو موضوع سیاست و سیاست گذاری در فضای مجازی اضافه نمود: فضای مجازی سیاست زده است، هرچند سیاست سهم زیادی در این فضا ندارد بلکه صدای بلندتر و اثرگذاری بیشتری دارد؛ اما آن سیاست زدگی مانع سیاست گذاری در این فضا شده است که اگر نگاهی به قوانین داشته باشیم می بینیم که برای فضای مجازی هیچ قانون مناسب و تأثیرگذاری نداریم.

مدیرمسئول الف گفت: بر این اساس، آنچه حول محور این فضا قابل بحث است یکی شناسنامه دار شدن و دیگری مسئولیت پذیری است که باید در سیاست گذاری نسبت به آن اقدام کرد و البته نباید آن را اعمال محدودیت تلقی کرد.

وی بابیان اینکه ما در جامعه نیازمند یک قوه هاضمه قوی هستیم اضافه نمود: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که یک نظام و حکومت بالای سر آن است و این به معنای آن نیست که ما مردم را صغیر فرض کنیم؛ اما این حکومت وظایفی دارد و باید بر اساس این وظایف برای پدیده های نوظهور با آگاهی، تسلط و آرامش فکر کند و بعد خروجی آن را با مردم به اشتراک بگذارد و بگوید اگر کسی از چارچوب معین شده سیاست گذاری ها تخطی کرد با آن مطابق قانون برخورد می گردد. این مسئله در همه جای دنیا هم وجود دارد.

وی گفت: مثلاً قانونی در همه جای دنیا در حوزه فضای مجازی وجود دارد که در آن نباید ترویج خشونت گردد. بر اساس همین منطق هم می بینیم که حساب توییتر رئیس جمهوری آمریکا را می بندند و از سوی دیگر، دولت ها تدوین بعضی سیاست گذاری ها را ارجاع می دهند به بخش خصوصی.

این فعال رسانه ای ادامه داد: مثلاً در فرانسه انجمنی خصوصی ایجاد می گردد و همه سیاست گذاری های حوزه راه اندازی تلویزیون به آن واگذار می گردد و همین انجمن خصوصی هم سر بزنگاه شبکه پرس تی وی را تعطیل می نماید و دولت هم از زیر بار مسئولیت این تعطیلی شانه خالی می نماید که این یک نوع حکمرانی است.

وی گفت: دولت بخشی از وظایف خود را به مردم و بخش خصوصی واگذار می نماید تا این فضا قاعده مند گردد، آنچه در کشور ما باعث نگرانی است بی قاعدگی در فضای مجازی است.

مقدم با تأکید بر اینکه یکی از کارکرد های فضای مجازی تغییر صندلی و منابع بوده است گفت: فضای مجازی چه منابع قدرت و چه منابع ثروت را جابه جا نموده است، به طور مثال فرد مغازه خود را تعطیل نموده و با همان تخصص در حال کسب درآمد در فضای مجازی است و از طرف دیگر این فضا به طور طبیعی قدرت سیاسی هم می آورد.

وی در پاسخ به اینکه چرا فضای مجازی به چنین صندلیی رسیده است گفت: طبعاً یکی از دلایل آن سهولت و دیگری ارزانی است. اگر فردی بخواهد یک روزنامه، خبرگزاری یا سایت راه اندازی کند می دانید چقدر باید هزینه کند؛ اما افراد می توانند گوشی موبایل خود را بردارند و آن را تبدیل به یک رسانه نمایند.

این فعال رسانه ای اضافه نمود: عامل دیگری که باعث می گردد این فضا رشد کند در حقیقت فاصله مردم از رسانه های رسمی است، هر مقداری اعتماد به رسانه های رسمی کاهش پیدا کند اقبال به فضای مجازی افزایش پیدا می نماید.

وی گفت: از سوی دیگر دروازه بانی خبر در رسانه های رسمی اعم از صداوسیما و روزنامه ها و سایت های خبری متفاوت است و دروازه بانی خبر در فضای مجازی هیچ کدام از محدودیت های رسانه های رسمی را ندارند؛ فارغ از قضاوت ارزشی، همین امر باعث می گردد افراد در فضای مجازی آزادی عمل بیشتری داشته باشند.

مدیرمسئول الف ادامه داد: در ماجرای نماینده مجلس و سرباز راهور، من در رسانه خود هرگز نمی توانم تیتر بزنم که نماینده به سرباز سیلی زده است,، چون من ندیده ام و نمی توانم سیلی زدن و یا نزدن را تائید و یا تکذیب کنم بلکه من به عنوان رسانه رسمی و شناسنامه دار باید تیتر بزنم سرباز ادعا کرد که نماینده به او سیلی زده است؛ یعنی رسانه رسمی نسبت به کلمه به کلمه هر آنچه منتشر می نماید مسئول است؛ اما فضای مجازی در بند این محدودیت ها نیست.

مقدم توضیح داد: یکی از برکات فضای مجازی است که قدرت نمایی نموده و موضوعاتی را برجسته می نماید که اگر مصلحت اندیشی ما سیاست مداران بود شاید اصلاً امکان بازنشر پیدا نمی کرد و این فضای مجازی است که با آزادی عمل می آید حتی دست حاکمیت، پلیس و مسئولان را باز می نماید.

وی تأکید کرد: هدف فیلمی که از نماینده مجلس پخش شد چه بود؟ نهایت انتشار آن فیلم احترام به قانون بود و اینکه ازاین پس هیچ نماینده دیگری جرات نمی نماید چنین اقدامی را تکرار کند که این عظیم ترین خدمت انتشار این فیلم بود.

مقدم در ادامه بابیان اینکه گاهی افراد از فضای مجازی به عنوان ابزاری برای تسویه حساب های شخصی و سیاسی استفاده می نمایند گفت: فضای مجازی ابزاری سهل الوصول استو افراد نمی توانند از رسانه رسمی برای تخریب جریان سیاسی مخالف استفاده نمایند؛ اما اینکه از این ابزار بد استفاده می گردد و یا سو استفاده می گردد به هیچ وجه نباید بهانه ای گردد برای بستن فضای مجازی.

وی اضافه نمود: این وسیله به عنوان یک فرصت و امکان در خدمت جریان انقلاب، کشور و مردم است.

منبع: خبرگزاری آریا

به "کاهش اعتماد به رسانه های رسمی؛ افزایش اقبال به فضای مجازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش اعتماد به رسانه های رسمی؛ افزایش اقبال به فضای مجازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید