خواص دارویی گیاه خاکشیر
به گزارش وبلاگ ایران، مبهی و مشهی و مقوی معده و هاضمه و جهت گرفتگی آواز و نیکوئی رنگ رخساره و با شیر مسمن و نیکو کننده رنگ رخسار و محرک باه خصوصاً با دو وزن آن شکر که ده روز بنوشند و چون ده روز هر روز دو مثقال آن را با چهار

به تلاش: محمد کمالی نژاد
نام رایج:
خاکشی - خاکشیرنام عربی:
خُبهنام های دیگر:
شفترک (شیرازی)، خاکشی (اصفهانی)، سلم بی، یا شلم بی (مازندرانی)، شیوران (ترکی)ماهیت:
تخمی ریزه و اندک طولانی و دو نوع می باشد یکی ریزه و رنگ آن مایل به سرخی و طعم آن اندک مایل به تلخی و دوم از آن بزرگتر و رنگ آن سرخ مایل به تیرگی. نوع صغیر آن یک ذرع و نیم نهایت دو ذرع و برگ آن طولانی شبیه به برگ جرجیر (شاهی) و تخم آن در غلافی باریک رقیق که بر اطراف شاخه ها رسته است.طبیعت:
صغیر آن در اول دوم گرم و در اول تر و کبیر آن در آخر دوم گرمافعال و خواص:
مبهی و مشهی و مقوی معده و هاضمه و جهت گرفتگی آواز و نیکوئی رنگ رخساره و با شیر مسمن و نیکو کننده رنگ رخسار و محرک باه خصوصاً با دو وزن آن شکر که ده روز بنوشند و چون ده روز هر روز دو مثقال آن را با چهار مثقال شکر سفید کف کنند صاحبان مزاج سوداوی را نافع است. جهت هیضه صفراوی با آب کاسنی تازه مکرر به تجربه رسیده.تحقیقات نو:
ضد سرفه، مسائل سینه، گرفتگی صدا، آسم، زخم گلو، مدر
***
بدل:
در تقویت باه و چاق کنندگی تودری (قدومه)مضر:
در بعضی افراد ممکن است ایجاد سردرد نماید.مصلح:
کتیرا (در سردرد).اندازه شربت:
تا 15 گرمبخشهای قابل مصرف: دانه
منبع مقاله :
کمالی نژاد، محمد، (1390)؛ برگ کهن، تهران: چوگان، چاپ اول
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 22 مهر 1400
آخرین بروزرسانی: 22 مهر 1400
گردآورنده: iranlink-box.gigablog.ir
شناسه مطلب: 11028
به "خواص دارویی گیاه خاکشیر" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "خواص دارویی گیاه خاکشیر"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید